2 min. čitanja

Google Street View auti vraćaju se na hrvatske ceste - Ažurirat će i fotografije Makarske, Novalje, Hvara i Rijeke

Google Street View auti vraćaju se na hrvatske ceste - Ažurirat će i fotografije  Makarske, Novalje, Hvara i Rijeke
Foto: Google Street View

Ovog proljeća u Hrvatsku se vraćaju Google Street View automobili. Tijekom sljedećih mjeseci obilazit će mnoge gradove i ceste diljem zemlje. Cilj njihove ponovne vožnje bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova kao što su Makarska, Sisak, Zagreb, Novalja, Metković, Koprivnica, Hvar, Varaždin i Rijeka te brojni drugi te cesta i autocesta u svim hrvatskim županijama na Google kartama.

Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova, kao što su Dubrovnik, Poreč, Osijek ili Split, brojne povijesne znamenitosti kao što su Arena u Puli, crkva sv. Donata u Zadru, dvorac Pejačević u Virovitici ili Trsatski kaštel u Rijeci kao i prirodne ljepote poput Nacionalnog parka Krka ili Nacionalnog parka Brijuni.

Splitsko-dalmatinska županija prva u Europi uvela Google Sea view | | Morski HR
Splitsko – dalmatinska županija je prva u Europi regija koja je kroz Google kartu uvela Google Sea view koji će svojim korisnicima omogućiti prikaz kompletne morske rute duž obale ove županije

Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja. Street View pokazuje različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva.

Googleovi podmorski optički kabeli pomažu u otkrivanju potresa i tsunamija | | Morski HR
Koristeći Curie, 10.000 kilometara dugačak Googleov podvodni optički kabel koji povezuje Los Angeles s Valparaisom u Čileu, istraživači su demonstrirali novu metodu za otkrivanje seizmičkih aktivnosti

Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, a istodobno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije, piše N1.

Street View je popularna značajka Google karata s više od 220 milijardi fotografija Street View iz cijelog svijeta, uključujući Antarktiku i Arktik. Značajka je dostupna na stolnim računalima i mobilnim uređajima, kao i na Google Earth-u. Vožnja će započeti 2. ožujka, a više informacija o Street View usluzi i gdje trenutno voze Google Street View automobili možete pronaći na: https://www.google.com/intl/hr/streetview/.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.