1 min. čitanja

Gejziri govana izviru na poznatoj zadarskoj plaži - HDZ-ov direktor odvodnje: "Sustav je ispravan!"

Gejziri govana izviru na poznatoj zadarskoj plaži - HDZ-ov direktor odvodnje: "Sustav je ispravan!"
Foto: Zadarski.hr / Youtube / Screenshot

ZADAR - Zabrinuti čitatelj posalo je portalu Zadarski.hr video onečišćenja mora na Marexu.

- Šaljem vam video snimljen 4. lipnja u popodnevnim satima. Nakon što je 1. lipnja na plaži Jadran primijećeno onečišćenje uzrokovano kanalizacijskim ispustom i nakon što je rečeno da će se isto sanirati, tri dana nakon vidljivi su „gejziri“ fekalnog sadržaja i toaletnog papira na toj plaži.

Na plaži Jadran kupa se mnogo djece, glavna aktivnost im je plivanje do tzv. „galeba“ (mulića pored kojeg izvire kanalizacija). Prošle godine su mnoga djeca koja su se kupala na plaži Jadran oboljela od raznih kožnih bolesti i crijevnih viroza.

Inače prošle je godine u ljetnim mjesecima u više navrata dolazilo do onečišćenja takvog tipa na plaži Jadran i do sad se baš ništa nije poduzelo u vezi toga, a kako je krenulo, čini se da bi ovakve situacije mogle postati pravilo, a ne iznimka. Jedni govore da se prelijevanje kanalizacijskog ispusta događa zbog velike plime, drugi zbog oseke, neki pak da je do kiša, u svakom slučaju činjenica je da se događa sve češće i da predstavlja veliku ugrozu za zdravlje kupača, posebice djece.

S obzirom da plaža Jadran u zadnje vrijeme više nalikuje rijeci Ganges nego gradskoj plaži (kaljuža bivše tvornice Maraska s jedne strane, go*** s Marexa s druge strane), postavlja se pitanje kada će nadležne službe postaviti znak zabrane kupanja na plaži koja očito nije zdravstveno ispravna za kupanje?, napisao je zabrinuti čitatelj.

Direktor zadarske Odvodnje, Grgo Peronja, kaže kako je sustav ispravan.

- Tog je dana bilo moguće preljevanje zbog neispravne uporabe kanalizacije, međutim i u utorak ujutro su djelatnici Odvodnje bili tamo i sustav je trenutno u potpunosti ispravan, kazao je direktor Peronja dodajući i kako traju radovi na obližnjem gradilištu hotela Maraske te kako su i tamo vršena pumpanja u more, ali i kako je sve nakon upozorenja djelatnika Odvodnje ubrzo prestalo.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.