3 min. čitanja

FOTO/VIDEO Zaplovio prvi potpuno autonomni električni teretni brod na svijetu

FOTO/VIDEO Zaplovio prvi potpuno autonomni električni teretni brod na svijetu
Foto: Yara International

Nula emisija i, uskoro, nula posade: u Norveškoj je predstavljen prvi potpuno električni i u potpunosti autonomni teretni brod na svijetu, mali, ali obećavajući korak prema smanjenju klimatskog otiska pomorske industrije.

Dopremanjem do 120 kontejnera gnojiva iz tvornice u jugoistočnom gradu Porsgrunnu u luku Brevik udaljenu 8 Nm, eliminirat će potrebu za oko 40.000 putovanja kamionom godišnje koji se pokreću zagađujućim dizelom.

Foto: Yara International

– Naravno, bilo je poteškoća i zastoja. Ali onda je još zahvalnije stajati danas ovdje ispred ovog broda i vidjeti da smo to uspjeli učiniti – rekao je Svein Tore Holsether, izvršni direktor norveškog diva u proizvodnji gnojiva Yara.

Brod od 80 metara i nosivosti 3200 tona uskoro će započeti dvogodišnje radne pokuse tijekom kojih će biti detaljnije podešen da nauči samostalno manevrirati.

Kormilarnica bi za 3-5 godina mogla u potpunosti nestati

– Nakon što plovilo uspješno samostalno prijeđe 7,5 nautičkih milja uz pomoć senzora, kormilarnica bi mogla potpuno nestati za tri, četiri ili pet godina – rekao je Holsether.

– Dosta incidenata koji se događaju na plovilima posljedica su ljudske pogreške , na primjer zbog umora. Autonomija broda može omogućiti sigurno putovanje – rekao je voditelj projekta Jostein Braaten.

Iako udaljenost koju će Yara Birkeland prijeći može biti kratka, suočit će se s mnogim preprekama. Morat će ploviti uskom fjordu i ploviti ispod dva mosta dok upravlja strujama i gustim prometom trgovačkih brodova, plovila za razonodu i kajaka, prije nego što pristane u jednu od najprometnijih norveških luka.

Ruta koju mora uspješno prolaziti prvi električni autonomni teretni brod na svijetu

Sljedećih nekoliko mjeseci bit će razdoblje učenja.

– Prije svega, brod mora biti sposoban otkriti da oko njega nešto ima. Moramo shvatiti da je to kajak, a zatim moramo odrediti što ćemo s tim. Trenutačno velika plovila ne mogu puno učiniti kad su primjerice kajaci u pitanju. Mogu upozoriti, ali ne mogu manevrirati ili krenuti unatrag kako bi izbjegli incident. Autonomna plovidba zahtijevat će novi set propisa koji još ne postoje. – rekao je Braaten.

Foto: Yara International

Tradicionalna strojarnica zamijenjena odjeljcima za baterije

Na brodu Yara Birkeland, tradicionalna strojnica zamijenjena je s osam odjeljaka za baterije, dajući plovilu kapacitet od 6,8 ​​MWh – dobiveno iz obnovljive hidroelektrične energije.

– To je ekvivalent od 100 Tesla – kaže Braaten.

Pomorski sektor, koji je odgovoran za gotovo tri posto svih emisija koje je napravio čovjek, ima za cilj smanjiti svoje emisije za 40 posto do 2030. i 50 posto do 2050. godine. Unatoč svim preprekama, sektor je posljednjih godina doživio uspon.

Ukupna pomorska industrija, dakle međunarodna i domaća plovidba i ribarstvo zajedno, ispustila je više od milijardu tona stakleničkih plinova, što je povećanje u odnosu na 962 milijuna tona u 2012., prema posljednjim podacima Međunarodne pomorske organizacije.

Foto: Yara International

Sam po sebi, doprinos Yara Birkelanda globalnim klimatskim naporima bit će samo kap u moru – eliminiranje 678 tona ugljičnog dioksida godišnje koji se izbacuju preko gore spomenutih transportnih kamiona.

A stručnjaci ne očekuju da će električna plovila uskoro postati univerzalno rješenje za industriju.

– Struja ima ‘nišnu’ upotrebu, posebno za trajekte jer su to često kratke i stabilne rute, moguće na obalnom i riječnom prijevozu. Ali nije dobro prilagođena za duge prijelaze preko oceana – rekla je Camille Egloff, stručnjakinja za pomorski promet u Boston Consulting Group.

Foto: Yara International

– Ne samo da bi (plovilo) trebalo biti autonomno za velike udaljenosti, već biste također morali opremiti luke punjačima baterija. Dakle, postoje tehnički i infrastrukturni izazovi koje bi trebalo koordinirati – rekla je.

Dok deseci električnih trajekata već prelaze preko fjordova Norveške – velikog proizvođača nafte i plina koji je paradoksalno i vodeći u električnom transportu – oceanski će se linijski brodovi morati osloniti na druge tehnologije kako bi postali zeleni, kao što su LNG, e-metanol i vodik.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Do jadranskih otoka uskoro ćemo ploviti autonomnim električnim brodovima
Autonomni brodovi i novi trendovi u pomorstvu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.