2 min. čitanja

FOTO Građani zabrinuti zbog mehanizacije u moru između Srime i Jadrije, no ovo je dobro za šibenske otoke!

FOTO Građani zabrinuti zbog mehanizacije u moru između Srime i Jadrije, no ovo je dobro za šibenske otoke!
Foto: Čitatelj / Vodovod i odvodnja d.o.o.

SRIMA - Mnogi građani šibenskog i vodičkog područja izrazili su ovih dana zabrinutost zbog pojave bagera, nasipanja pomorskog dobra i rušenja starih suhozida i mulova još iz doba Austro-ugarske.

Čitatelji kažu da se posljednjih dana usred ničega između Srime i Jadrije pojavila teška mehanizacija. Nekoliko bagera i kamiona, a neki čak strahuju da se devastira pomorsko dobro, i gradi novi hotelski kompleks.

No sve te sumnje razbio je službeni odgovor kojeg smo dobili iz šibenske tvrtke Vodovod i odvodnja d.o.o. Pitali smo ih o kakvom se projektu radi i zamolili za više detalja.

Gradi se vodovod za Prvić, Obonjan, Kaprije i Žirje

- Željeli bismo Vas informirati budući da je Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik nosilac projekta, da se radi o izgradnji podmorskih vodoopskrbnih cjevovoda za otoke Prvić, Obonjan, Kaprije i Žirje.

Projekt se sastoji od tri faze za koje su ishođene pravomoćne građevinske dozvole i za koje su potpisani koncesijski ugovori sa Županijom Šibensko-kninskom.

Također o svim radovima je upoznata i Lučka kapetanija Šibenik sa kojima se koordinira sve što se tiče odvijanja pomorskog prometa.

Nasip koji se trenutno izvodi je privremenog karaktera i služi samo za potrebe iskopa kanala i postavljanja cjevovoda u priobalnom dijelu gdje zbog male dubine mora nije moguće organizirat izvođenje radova brodovima. Sav nasip će nakon postavljanja cjevovoda biti izvađen iz mora i deponiran na trajnu deponiju.

U prilogu Vam dostavljam izvadak iz glavnog projekta gdje je vidljiva trasa projekta - stoji u ljubaznom odgovoru iz ove šibenske tvrke.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.