2 min. čitanja

Filipović: "Trgovački lanci pokušavaju prevariti građane, to im neće proći!"

Filipović: "Trgovački lanci pokušavaju prevariti građane, to im neće proći!"
Foto: Vlada RH / Facebook

Zbog poskupljenja nakon uvođenja eura, ministar gospodarstva Davor Filipović danas je okupio predstavnike trgovačkih lanaca.

- Inflacija je trenutno 13,5 posto. Vidimo da se to najviše odnosi na cijene u trgovačkim lancima. Vlada je u covid krizi osigurala plaće za privatni sektor. Trgovci podižu cijene i pokušavaju prevariti građane. To im neće proći - poručio je nakon sastanka Davor Filipović.

- Ono što sam poručio trgovačkim lancima, a to poručujem i svima koji će pokušati iskoristiti ovu situaciju prelaska na euro da zarade na građanima, to im neće proći i Vlada će učiniti baš sve da zaštiti standard građana - dodao je.

PRIPAZITE NA OVO! Čim je stigao euro, krenula neopravdana poskupljenja i muljanja s računima - Plenković sazvao hitan sastanak!
“Kako ih nije sram?” - samo je jedna od poruka, pristigla u našu redakciju na ime onih ugostitelja i trgovaca koji su se dobro okoristili prijelaznim razdobljem promjene valute u kojem je moguće plaćati kunama i eurima. - Danas u jednom trgovačkom lancu, cijene u eurima i kunama - ka

Državni inspektorat je na terenu

- Pitao sam ih kako je moguće da su cijene goriva pale, a da nitko nije smanjio cijene. Nitko nije odgovorio na to pitanje. Struja je u Sloveniji puno skuplja nego kod nas pa kako to nisu cijene padale. Ni na to mi nisu odgovorili - rekao je Filipović.

- Državni inspektorat će dati precizan izvještaj. Kad vi razgovarate s predstavnicima lanaca, sve je u redu, nitko nije povećao cijenu… A svi znate što se događa kad odete u trgovinu. Došlo je do povećanja cijena. Državni inspektorat ali i sve druge institucije će raditi svoj posao, a sve kako bi zaštitili građane - poručio je ministar.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Stipe Petrine nakon uvođenja eura: ”Što će ostati od Hrvatske? Grb, zastava i himna...”
Načelnik Primoštena Stiše Petrina, osvrnuo se na uvođenje eura u monetarni sustav Republike Hrvatske. - Euro je stupio na scenu .I što će ostati od Hrvatske? Grb, zastava i himna svakako. I predsjednik, razumije se samo po sebi. A osim toga – malo, vrlo malo. Ostat će državica-sluga koja će poslu…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.