1 min. čitanja

Filipović: "Ono što država daje ugostiteljima, gradovi poput Splita i Zagreba uzmu"

Filipović: "Ono što država daje ugostiteljima, gradovi poput Splita i Zagreba uzmu"
Foto: Pixabay

Ministar gospodarstva Davor Filipović posjetio je Jubilarni 35. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Tuheljskim toplicama.

Na pitanje novinara jesu li strani radnici realnost u Hrvatskoj, ministar Davor Filipović je ogovorio: “Kao Vlada činimo sve kako bismo podržali naše obrtnike, to smo pokazali i za vrijeme pandemije, ali i u vrijeme velike energetske krize. U sve pakete mjera smo uključili naše obrtnike u koje spadaju i ugostitelji. Što se tiče ugostiteljstva, riješili smo reguliranje napojnica. I tu smo pronašli zajedničko rješenje. To će uvelike olakšati zapošljavanje u ugostiteljstvu.”

- Istovremeno lokalne zajednice pokazuju maćehinski odnos prema obrtnicima i ugostiteljima. U Splitu i Zagrebu ugostiteljima se skraćuju terase i diže se cijena najma prostora. Istovremeno ono što im država daje, gradovi poput Splita i Zagreba im uzmu - kazao je.

Također, rekao je da poziva velike gradove da i oni budu ti koji će doprinositi hrvatskom gospodarstvu, a ne ga vući nazad, prenosi N1.

- Problem strane radne snage je problem koji muči cijelu Europu. Možemo nastaviti poticati obrtnike i mlade ljude, a ključ je demografija - kazao je.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.