2 min. čitanja

FENOMENALNI KADROVI Ovako izgledaju radovi na Pelješkom mostu – noću!

FENOMENALNI KADROVI Ovako izgledaju radovi na Pelješkom mostu – noću!
Foto: Goran Leš

KOMARNA – Da priča o prijevremenom završetku radova na spajanju Hrvatske pije vodu, zna svatko tko posljednjih mjeseci prođe pored gradilišta, a pogotovo mještani koji promjene vide iz dana u dan.

Kinezi koji rade na mostu, njih više od 650 (u jednom trenutku sredinom 2020. godine ih je bilo rekordnih 725!), ne izlaze s gradilišta i rade punom parom.

Foto: Goran Leš

Prizori koje je snimio poznati splitski fotograf Goran Leš za Dalmaciju danas idu u potpunosti idu u prilog tome, jer je fantastične kadrove napravio noću, kad kineski radnici, konzorcija China Road and Bridge Corporation rade i svoje treće i četvrte smjene.

Foto: Goran Leš

– U ovom trenutku situacija je vrlo dobra, povoljna, a što se tiče mosta posljednja pošiljka čeličnih konstrukcija je došla na gradilište i do kraja kolovoza će biti spojen hrvatski teritorij. Nakon toga idu radnje pripreme kolničkog zastora i asfaltiranja i to sve skupa ide dobrom dinamikom. Izražavam ovom prilikom veliko zadovoljstvo izvođačem, ali i investitorom Hrvatskim cestama, jer smo unatoč problemima koje je uzrokovala pandemija koronavirusa u vrhuncu izvedbe cijelog projekta – rekao je vidno zadovoljan viđenim i sam ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kad je prije dva dana obišao gradilište.

Foto: Goran Leš
Foto: Goran Leš

Podsjetimo, ugovor za izgradnju mosta s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) potpisan je 23. travnja 2018. godine između predstavnika Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation. 85 posto troškova financira se iz EU sredstava.

Foto: Goran Leš
Foto: Goran Leš

Završetak svih radova na Pelješkom mostu očekuje se 31. siječnja iduće godine, a kako stvari idu, ne bi nas čudilo da taj rok bude puno prije.

Foto: Goran Leš

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

BUTKOVIĆ U OBILASKU: “Do kraja kolovoza bit će spojen hrvatski teritorij!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.