1 min. čitanja

FENOMEN ISTARSKOG TURIZMA Hoteli i dalje rade, restorani su vikendima puni

FENOMEN ISTARSKOG TURIZMA Hoteli i dalje rade, restorani su vikendima puni
Foto: Silvija Jacić / Ilustracija

ROVINJ – Ovaj vikend u Rovinju rade tri velika hotela: Grand Park, Lone i Eden. Maistra  je financijski previše pedantna tvrtka da bi tri velika hotela držala otvorenima kad se to ne bi isplatilo. Dapače, za sobama vlada prilična potražnja. Lone smo rezervirali preko Booking.coma. U četvrtak navečer na stranici je pisalo only 2 rooms left, piše plavakamenica.hr.

Prije dva tjedna luksuzni vinski hotel Franca Cattunara u Novoj Vasi također je bio pun do zadnje sobe, kao i čuveni San Rocco u susjednoj Brtonigli. Restorani u Istri također su vikendima solidno puni, što su nam jutros rekli u rovinjskom Riu koji u ovo doba godine poslužuje i doručak baš kao da smo u punoj sezoni.

Istri se očigledno događa fenomen jesenskog korona turizma koji nitko nije očekivao. Usprkos faktički zatvorenim granicama i na baš malom broju zaraženih Covidom-19, Istru svakog vikenda posjećuje solidan broj gostiju. Riječ je uglavnom o Zagrepčanima, što nam je prije petnaestak dana potvrdio vlasnik San Rocca Tulio Fernetich; vikendaška invazija zagrebačkih gostiju na Istru bila je vidljiva i jutros, po brojnim zagrebačkim registracijama na autima parkiranima ispred rovinjskih hotela.

Istri, ili barem nekim dijelovima Istre, ide relativno dobro s obzirom na zaista izvanredne  okolnosti koje vladaju Hrvatskom. Stoga bi bilo kakav lockdown za Istru bio prilično katastrofalan.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.