1 min. čitanja

FANTAŽIJA O’ RIBE U SUTIVANU: Frigane srdele i pašticada od tune! Mljac!

FANTAŽIJA O’ RIBE U SUTIVANU: Frigane srdele i pašticada od tune! Mljac!
Foto: TZO Sutivan

Ljeto u Sutivanu miriše na ribu i to sve zahvaljujući projektu “Fantažija o’ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan.

Kroz četiri dana festivala i ukupno osam njegovih izdanja tijekom dvije godine, posjetitelji i lokalci moći će uživati u raznolikom programu s mirisom soli i okusom ribe.

Drugi festival Fantažija o’ ribe počinje u utorak 13. srpnja projekcijom filma “Čovjek delfin” u ljetnom kinu Sutivan. Priča je to o legendarnom roniocu na dah čiji je život bio inspiracija za kultni film Luca Bessona ‘Veliko plavetnilo’.

U srijedu, 14. srpnja, posjetitelji festivala moći će zaviriti u tradicijski život ribara, kroz scenski prikaz Pulišelićeve Svađe u Kavanjinovim dvorima, nakon čega će ih zabavljati B bend.

Foto: TZO Sutivan

Četvrtak je rezerviran za degustaciju pašticade od tune, uz taktove grupe Naranče, a cijeli festival završava u petak, Pjatom o’srdele, tijekom koje posjetitelji mogu naučiti i zakrpati ribarsku mrežu ili saznati sve o Puratićevom izumu, tradicijskim ribarskim alatima i kraljici mora – srdeli.

Festival će se održati na tri lokacije – u ljetnom kinu Sutivan, atriju Kavanjinovih dvora i na sutivanskoj rivi, s početkom u 21.00 sat. Više detalja o samom festivalu možete vidjeti na Facebook stranici TZO Sutivan.

Ovaj događaj dio je projekta “Fantažija o’ ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.