1 min. čitanja

Dubrovnik pomaže djeci Doma Sveta Ana u humanitarnom projektu "Grad Dubrovnik djeci Vukovarsko-srijemske županije"

Dubrovnik pomaže djeci Doma Sveta Ana u humanitarnom projektu "Grad Dubrovnik djeci Vukovarsko-srijemske županije"
Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik djeci Doma Sveta Ana pomaže još od 2016. godine, kada se uključio u humanitarni projekt „Dobri ljudi djeci Hrvatske“ i inicijativu „Ljubav na kvadrat - Grad Dubrovnik djeci Vukovarsko-srijemske županije“.

Tako je i ove je godina, kroz Mjere socijalnog programa, uplatio police životnog osiguranja za četvoro korisnika Dječjeg doma u dobi od 9 do 17 godina, u ukupnom iznosu od 4.101 eura, odnosno 30.880,53 kuna, čime će sva djeca koja trenutačno borave u domu nakon napuštanja institucionalne skrbi biti zbrinuta te će im se olakšati početak samostalnog života.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović posjetili su Dječji dom Sveta Ana u Vinkovcima.

U 2022. nastavljen je i projekt stipendiranja 10 vukovarskih studenata vrijedan 80 tisuća kuna, sukladno sporazumu između gradova prijatelja Dubrovnika i Vukovara. Dva grada potpisala su Sporazum o prijateljstvu još ratne 1993. godine, a Grad Dubrovnik već niz godina proračunskim sredstvima pomaže vukovarske studente, što je tek jedan od vidova suradnje gradova prijatelja.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.