2 min. čitanja

Drveničani pokrenuli peticiju: "Ne sidrenju u omiljenoj i zaštićenoj uvali!"

Drveničani pokrenuli peticiju: "Ne sidrenju u omiljenoj i zaštićenoj uvali!"

Niže potpisani stanovnici, osobe s boravištem, prebivalištem, vlasnici nekretnina i njihovi potomci te svi članovi obitelji s Drvenika Velikog traže zabranu ‘’divljeg‘’ sidrenja u zaštićenoj ekološkoj mreži Natura 2000 Krknjaši — tzv. Blue lagoon, poruka je peticije koju je pokrenula Građanska inicijativa Zirona.

Godinama upozoravamo na problematiku sidrenja na toj lokaciji, devastaciju podmorja, staništa posidonije i periske. Tijekom ljetnog perioda dnevno se tamo sidri više od 150 jedrilica, katamarana i motornih plovila, izletnički brodovi (fish picnic), a svi oni opterećuju ovaj vrlo senzibilan ekosustav.Livade posidonije su oštećene, a naše kristalno plavo more s kojim se ponosimo, nestaje zajedno s njom.Pored toga, mimo zakona i zdravog razuma, nasipava se obala i dodatno uništava okoliš, a sve kako bi se udovoljilo izletničkim gostima.

Peticija je počela  08.06.2023. godine i traje do daljnjeg.

VAŽNO:  zbog vjerodostojnosti peticije molimo da potvrdite svoju adresu elektroničke pošte, nakon što potpišete peticiju i dobijete E-Mail, ali vaši osobni podaci neće biti vidljivi javnosti.

Tvoje ime možeš "sakrit" - poručuju inicijatori peticije.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo mora: “Potonuli katamaran kod Drvenika Velog predstavlja opasnost za plovidbu”
Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture objavili su detalje havarije kod Drvenika Velog od 4. lipnja, kad je opožareno plovilo i potonulo. Službenici Lučke kapetanije Split su 4. lipnja u 13.32 sati zaprimili dojavu MRCC Rijeka o požaru na brodici kraj Krknjaša, Drvenik Veli, slijedom čega s…
FOTO Katamaran na kojem je izbio požar, potonuo kod Drvenika Velog
Potonuo je katamaran u akvatoriju Drvenika na kojem je u nedjelju popodne izbio požar, a svih deset osoba koje su u trenutku požara bile na plovilu spašeno je, doznaje se u splitskoj policiji. - Dojava o požaru stigla je u 13.40 sati, a u tom trenutku se na plovilu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.