2 min. čitanja

David Skoko izišao naslovnici utjecajnog časopisa za putovanja

David Skoko izišao naslovnici utjecajnog časopisa za putovanja
Foto: Facebook / Igor Popović / Screenshot

Chef David Skoko, čije ste recepte nedavno mogli čitati i na portalu Morski HR, našao se na naslovnici Conde Nast Travellera, jednog od najutjecajnijih svjetskih časopisa za putovanja, čiji je zadnji broj posvećen lokalnosti, piše portal plavakamenica.hr.

World Made Local prvi je globalni broj ovog časopisa, a nastao je suradnjom svih Conde Nastovih redakcija u svijetu. Urednici su odabrali neke od najpametnijih, najupućenijih i najpovezanijih ljudi u 100 različitih zemalja. Regionalna izdanja ovog broja imaju različite naslovnice. Na europskom je fotografija Davida Skoke koju je snimio Igor Popović.

David je u intervjuu za Conde Nast Traveller otkrio svoje omiljene restorane, mjesta na koja bježi od stresa i gužve te viđenje svoje pozicije na lokalnoj sceni.

– Na početku karijere upijao sam sve novo i različito od onoga što smo imali doma, više sam cijenio druge nego svoje. Povodio sam se za novim trendovima ne shvaćajući važnost čuvanja tradicije i starih znanja – rekao je David Skoko.

Rekao je kako je nasljeđe vrlo važno u hrvatskoj kulturi.

– Moramo se razvijati i rasti iz tih korijena. Sad kad sam odrastao čovjek i chef, shvaćam da ne smijemo zaboraviti ono što su znali naši stari. Moramo naučiti predstaviti naše gastronomsko nasljeđe na moderan, razumljiv način privlačan mladim ljudima – objasnio je.

Skokina omiljena mjesta

David je u razgovoru za Conde Nast Traveller otkrio kako je Sjeverozapadna Istra puna tradicionalnih konoba koje vode druga i treća generacija vlasnika i da se tu proizvode vina i maslinovo ulje te kuha najbolja tradicionalna hrana u regiji. Otkrio je i kako bježi od stresa.

– Kad god mogu bježim na Venus, prekrasni stari brod koji obožavam. Vraćam se moru, vjetru i prirodi. Trenutno sam na Fratarskom otoku kraj Pule, gdje godinama kampiram s obitelji. Brod je usiren blizu mene, i kad god zapuše idem jedriti. U proljeće ili ranu jesen par puta skočim na motor i vozim se kroz brda Gorskog kotara i Like, kroz manje naseljena mjesta gdje još možete mirisati netaknutu prirodu. Onda preko Velebita odjurim na Jadransku magistralu i vozim po obali od Maslenice do Opatije. To je jedna od najboljih cesta za motoriste – ispričao je.

Turistima koji u Hrvatsku dolaze automobilima Skoko preporučuje kanjon Zrmanje i šume, otoke i brda Gorskog Kotara. Za uživanje u netaknutoj prirodi, obaveznu posjetu Kopačkom ritu.

Podsjetimo, chef David Skoko bio je vodič Gordona Ramsayja kroz Istru. Pokazao mu je kako se u Istri love ugori, a Skokin sin Anton je tijekom snimanja učio Ramsayja hrvatski.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DAVID SKOKO Njoki od skute s rakovicom
DAVID SKOKO Raža kamenica s crnom lećom, mladim šiškicama bora i primorskom pepeljugom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.