3 min. čitanja

ČUDNOG LI ČUDA Lučka uprava Zadar otkrila 49 brodova koji su bez odobrenja u Marini Zadar!

ČUDNOG LI ČUDA Lučka uprava Zadar otkrila 49 brodova koji su bez odobrenja u Marini Zadar!
Foto: 057info

ZADAR - U procesu preuzimanja Marine Zadar, Lučka uprava Zadar (LUZ) postavila je obavijesti na 49 plovila koji su nezakonito se vezali u lučkom području.

- Osim što je to pomorsko dobro kojeg su oni nezakonito koristili, takvim vezivanjem priječili su mogućnost i sigurnost plovidbe - kazao je za 057info Željko Knežević, ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Za razliku marine koju je izgradio Tankerkomerc i poslovanja po komercijalnim uvjetima naplate veza i ostalih usluga, taj dio sive zone, kako je naziva ravnatelj LUZ-a njima nije bio interesantan. I nisu to službeni a kamoli uređeni vezovi Marine Zadar, što se vidi sa samih fotografija. Posljedica je to dugogodišnjeg stanja koji bi se mogao nazvati "ničija zemlja", odnosno neregulirano pomorsko dobro. Nitko nema koncesiju nad Marinom Zadar, a natječaj Ministarstvo mora drži otvorenim devet i po godina.

- Radi se o istočnoj strani uvale Vrulja, ispod zgrada u kojoj su bili komercijalni sadržaji.

Vlasnici moraju ukloniti plovila bez odgode!

Lučka uprava Zadar kao državna institucija mora uvesti reda, jer im je to zadatak kojeg su dobili od resornog ministarstva. U tom bi im trebala pomoći Lučka kapetanija. Osim toga, LUZ je odgovoran u bilo kakvom slučaju štete koju mogu proizvesti ilegalno vezani brodovi, dodaje ravnatelj Knežević.

U obavijesti Lučke uprava Zadar, traži se od vlasnik brodova da ih se ukloni bez odgode jer su u tom području kojim gospodari LUZ bez odobrenja. Ukoliko to ne naprave, do kraja ove godine će plovila biti izvučena na suho, a troškove i ležarinu će platiti vlasnici, poručili su iz LUZ-a.

Državne službe imat će pune ruke posla jer vremenom su tu ostavljene "karampane" kao i brodovi koji su ostali bez vlasnika.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadarski župan izbjegavao plaćanje veza za brod na Istu i vikao: “Znaš ti tko sam ja?” - Novinarima odgovorio: “Novčanik mi je bio kod žene!”
Županijski vijećnik Akcije mladih u Zadru, Marko Pupić Bakrač, optužio je i prijavio nadležnim institucijama HDZ-ovog župana Božidara Longina da 8. i 9. rujna u Istu nije htio platiti pristojbu za privezivanje svog broda. Podsjetimo, radi se o istom brodu za kojeg je Morski HR doznao da je
OTKRIVAMO Brod kojim plovi zadarski župan, kupljen je od HPB-a u vrijeme afere Bankomat: “Koristio ga je Josip Protega koji je završio u Remetincu”
U ožujku 2021. godine u zadarsku županijsku skupštinu pristigao je upit vijećnika Akcije Mladih Marka Pupića Bakrača upravo o skupom brodu kojeg je ovog ljeta koristio zadarski župan Božidar Longin. Zanimljivo je da je brod bio u vlasništvu Hrvatske poštanske banke, a u vlasništvu te banke b…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.