2 min. čitanja

CROFISH Uskoro u Poreču vodeći sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportova na vodi

CROFISH Uskoro u Poreču vodeći sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportova na vodi
Foto: Manuel Paljuh

POREČ - Petnaesto po redu izdanje Crofish sajma, vodećeg međunarodnog događaja u području ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi, održat će se od 24. do 26. studenog 2023. godine u prekrasnom gradu Poreču, u dvorani Žatika.

Ovo je jedini je takav događaj na području Republike Hrvatske, a cilj je sajma da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, marikulture i sportskog ribolova Republike Hrvatske, te susjednih država, a sve u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog činitelja u razvoja morskog ribarstva i marikulture.

Obrtnička komora Istarske županije kao neprofitna specijalizirana udruga obrtnika ulaže velike napore u savjetovanju, poticanju i razvoj gospodarstva općenito, posebice obrtništva u čijem sastavu je ribarstvo izuzetno prisutno i važno. 

Tijekom održavanja sajma planirano je održavanje niza popratnih događanja, od kojih naglašavamo tribine, specijalizirana predavanja i susrete partnera – ribara, te aktivnosti približavanja proizvoda ribarstva turističkom tržištu i javnoj potrošnji u školama i vrtićima. Cilj je sajma jačanje pozicije ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, uređenje tržišta ribarstva, izgradnja ribarske infrastrukture, unapređenje poslovne suradnje i pristupa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje i izvoza, te povećanje konkurentnosti ribara.

Ove će godine na Crofishu biti prisutan cijelokupni ribarski sektor, sve kordinacije, grupacije i nijihovi predstavnici koji će održati sastanke sa predstavnicima ministarstva poljoprivrede i uprave ribarstva, a biti će uključeni kako u stručna događanja tako i u direktnu komunikaciju sa samim izlagačima radi iskazivanja njihovih potreba.

Na sajmu će također prisustvovati različiti klasteri sektora (akvakulture i dr.), ribarske zadruge i udruge ribara, LAGUR-i, predstavnici znanstvenih i istraživačkih centara iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja koji će predstaviti razne oblike suradnje, primjere dobre prakse i strateške projekte između Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih i talijanskih FLAG-ova.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.