1 min. čitanja

Česi navalili na Hrvatsku i biciklima od Praga do Splita – S tržišta Češke ostvaren rast od gotovo 500 posto u noćenjima

Česi navalili na Hrvatsku i biciklima od Praga do Splita – S tržišta Češke ostvaren rast od gotovo 500 posto u noćenjima
Foto: HTZ

Mike Saran, biznismen, filantrop i vlasnik splitskog resorta Le Meridien Lav i ove je godine, uz logističku podršku Hrvatske turističke zajednice, biciklom krenuo na put dug 1200 kilometara od Praga do Splita.

Ove će godine Sarana, koji je ovaj biciklistički izazov uspješno odradio i prošle godine kako bi obilježio početak turističke sezone, odnosno kako bi češkim državljanima ukazao na Hrvatsku kao sigurnu, pristupačnu i atraktivnu ljetnu turističku destinaciju, cijelom rutom pratiti i biciklist Grimm te bivši češki nogometaš Patrik Berger.

– S velikim zadovoljstvom uključili smo se u ovaj hvalevrijedan poduhvat koji na inovativan i sportski način promovira sve ljepote naše zemlje na tržištu Češke s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili preko 160 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od gotovo 500 posto. Gospodinu Saranu zahvaljujem na angažmanu i doprinosu u promociji Hrvatske na nama iznimno važnom češkom tržištu te mu želim siguran i uspješan put prema Splitu – istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Više informacija i prateće fotografije možete pronaći u privitku, dok se najljepši trenuci prošlogodišnjeg biciklističkog podviga mogu pogledati u ovom videu:

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.