2 min. čitanja

Butković nije siguran koliko je češki investitor bio ozbiljan u vezi kupnje Uljanika

Butković nije siguran koliko je češki investitor bio ozbiljan u vezi kupnje Uljanika
Foto: Istra24

Država kao većinski vlasnik ‘Uljanik Brodogradnje 1856’ ni u petom pokušaju nije uspjela prodati tvrtku. Ovoga su puta dubinsko snimanje obavile dvije tvrtke, kao što smo već izvijestili, no sad je poznato da su iz Hrvatske i Slovenije, a nakon analize ipak nisu bile zainteresirane za kupnju.

Neće se održati ni treća javna dražba na kojoj je država trebala ponuditi Uljanik za manje od 10 milijuna eura, slikovito, za manje od pola kilometra jučer puštene prometnice u Rijeci. Kažu, za Uljanik, nije bilo zainteresiranih, prenosi HRT.

Tvrtka je već dva mjeseca u blokadi. Nema novca za poslovanje, gubici su milijunski, radnici odlaze, a trenutno ih je manje od 300.

- Država se želi riješiti brodogradilišta, no nikome nije jasan način na koji to čini. Država je još početkom ove godine, odbila češkog ulagača koji je bio spreman platiti dvostruko više od cijene po kojoj se Uljanik sada prodaje.
Cijena tvrtke “može se formalno sniziti i do jednog eura” no upitno je hoće li tvrtka do tada izdržati.

– Osim što je račun blokiran, od države ne može očekivati novčanu pomoć, jer su svi bonusi već potrošeni. Nove poslove ne može sklopiti jer nitko ne želi raditi s tvrtkom koja je u stečaju. Ni stari se poslovi ne mogu dovršiti jer nemaju novca za nabavu sirovine, pat pozicija, piše HRT.

Neuspješno preuzimanje Uljanika od strane češkog investitora komentirao je potpredsjednik Vlade Oleg Butković ustvrdivši kako su “tražili određene ustupke” te da Vlada tako “ne može funkcionirati”.

- Oni zapravo nikad nisu ni imali interes. On je bio uvjetan, uvjetovao je neke druge situacije po nekim drugim tvrtkama gdje Vlada ne može na takav način funkcionirati; da u nekoj drugoj tvrtki u kojoj ste vi vlasnik radi određene ustupke kako biste vi onda preuzeli Uljanik, rekao je.

- Ne možemo tako funkcionirati, tako da nisam baš siguran koliko je češki investitor i bio ozbiljan za preuzimanje Uljanika - dodao je.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.