1 min. čitanja

Bura bura, e pa što! Zadarski polumaratonci trče bez obzira na vremenske uvjete

Bura bura, e pa što! Zadarski polumaratonci trče bez obzira na vremenske uvjete
Foto:Facebook/Maraton klub Festina Lente

ZADAR- U ženskoj konkurenciji slavila je Zadranka Marijana Katić iz AK Fortius, a od muškaraca je najbolji bio Ivan Dračar iz HAAK Mladost.

Najavljeno - učinjeno! I to unatoč buri koja "ide do kosti" te u čast grada Zadra koji je svoj dan proslavio 24.11. na blagdan sv. Krševana.

Nakon što je najavljen, jučer je tako i održan tradicionalni 40. polumaraton Nin - Zadar. Jaka bura, staza od 21,1 kilometar i stotinjak sudionika koji se ne predaju. Idealna je ovo sportska kombinacija u kojoj su trkači izgleda zaista uživali. A i zdrava je ta bura, vjerojatno će vam potvrditi nemali broj ovdašnjih stanovnika i sportaša.

U ženskoj konkurenciji slavila je Zadranka Marijana Katić iz AK Fortius. Druga je bila Katarina Kokan iz AK Fit Split, a treća Vedrana Janjić iz Maraton kluba Velika Gorica. Ivan Dračar iz HAAK Mladost osvojio je prvo mjesto u muškoj konkurenciji, drugi je bio Dragan Romić iz Maraton kluba Festina Lente Zadar, a treći Zadranin Ante Špaleta.

- Hvala svima koji su doprinijeli organizaciji i provedbi utrke, posebno volonterima bez kojih bi bilo teško organizirati ovako zahtjevnu utrku. Hvala Gradu Zadru koji već 40 godina neprestano podržava i podupire utrku te Športskoj zajednici grada Zadra koja skrbi o manifestaciji. Hvala i svim sudionicima dosadašnjih izdanja polumaratona te entuzijastima iz AŠK Zadar koji su pokrenuli ovu utrku davne 1982. godine, rekao je prvi čovjek Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović koji je najboljim trkačima i uručio zaslužene nagrade.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.