1 min. čitanja

Brodosplit gradi platformu za ispitivanja snage vjetra za francuskog naručitelja

Brodosplit gradi platformu za ispitivanja snage vjetra za francuskog naručitelja
Foto: Ocergy

Inovativna jedinica za prikupljanje podataka prikupljat će informacije koje će se koristiti za bolje razumijevanje svega, od turbulencije vjetra do zračnog i morskog života na mjestu projekta.

Inovativna platforma za prikupljanje morskih podataka na jednoj od plutajućih "makrozona" vjetra, postavlja se u Sredozemnom moru, kod Francuske.

Tehnološki operater je tvrtka Ocergy, a ova pilot jedinica dio je njihovog projekta  'Blue Oracle'. Platforma s lidarom i podmorskom opremom za procjenu resursa oceana i karakterizaciju života u okolišu odobrena je od strane francuskog ministra Pomorstva, a bit će raspoređena izvan francuske regije Okcitanije.

Christian Cermelli, predsjednik Ocergie SAS-a, podružnice Ocergyja koja vodi Blue Oracle, izjavio je za Recharge:

- Uskoro, kad započne druga faza projekta, plutača OCG-Data će prikupljati podatke o metoceanima visoke rezolucije i biološkoj raznolikosti

Odabrana je većina glavnih dobavljača projekta Blue Oracle, uključujući Brodosplit za izradu plutače, Euroports, za montažu plutače i obalnu bazu u Port-la-Nouvelleu, te Vryhof za sidro i privezište. Jedinica će biti opremljena Vaisala vjetrobranskim lidarom.

Među ostalim tvrtkama uključenim u projekt su: Tachysséma Développement, koja isporučuje sustav upravljanja energijom, Scada i instrumentaciju na brodu; Sveučilište Perpignan CREM – UPVD, koje nadzire studije bio-raznolikosti mora, i Sense of life, koji će se baviti praćenjem i analizama morskih ptica.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.