2 min. čitanja

BRODOSPLIT: “Radnicima su u zakonskom roku isplaćene plaće, a tvrtke odblokirane”

BRODOSPLIT: “Radnicima su u zakonskom roku isplaćene plaće, a tvrtke odblokirane”
Foto: Brodosplit

SPLIT – Svim zaposlenicima grupacije Brodosplit jučer je, u zakonskom roku, isplaćena plaća. Ako slučajno netko od radnika jučer nije mogao vidjeti uplatu na tekućem račun – razlog može biti samo administrativne prirode i uplata će biti vidljiva danas, upravo su poručili iz splitskog škvera.

– Našim radnicima je poznato kako se uvijek trudimo isplatiti plaću oko 15-og. u mjesecu, a ako to i ne uspijemo zbog povremenih poremećaja, znaju da ćemo to napraviti do kraja mjeseca što je u skladu sa zakonom.

Sigurni smo da ni netočna vijest koju je objavio jedan portal kako jučer nije bila plaća nije previše uznemirila naše radnike jer smo najavili kako će biti isplaćena u zakonskom roku, tj. do kraja mjeseca. Isto tako, najavili smo da će sve naše tvrtke biti odblokirane, a s obzirom na to da smo do danas za većinu njih to i ostvarili, prilično smo uvjereni da ta “agonija, neizvjesnost,… ” o kojima piše taj isti, nema veze s radnicima Brodosplitom. Ako netko i osjeća neizvjesnost onda je to vjerojatno zbog pisanja jednog medija koji kao po narudžbi objavljuje plahte tekstova od kojih su neki uistinu redikulozni – i to svaki put uoči važnih poslovnih događaja s očitom namjerom da ih osujeti u korist zainteresiranog aktera, a na štetu Brodosplita. Takvim su se ne profesionalnim objavama bili pridružili i neki elektronski mediji plasiranjem netočne i neistinite teze u javnost – bez obzira na to što su one čak i u suprotnosti sa zakonom.

Posljedice koje je COVID-19 ostavio na svjetsko gospodarstvo, poglavito na pomorstvo, kruzing, turizam i brodogradnju uopće se ne uvažavaju. Kao ni to da su naše povremene poteškoće koje slavodobitno ističu i pre naglašavaju – najmanje loše što je nas moglo zadesiti, pogotovo kada se uzme u obzir naš sektor i okruženje, ali i činjenica da smo zadržali više od 2000 zaposlenih. A da ne govorimo kako su neprofesionalno i smiješno pokušavali prikriti pozitivne događaje iz Brodosplita. Najsmješniji je, a istodobno i najžalosniji slučaj jest skrivanje velikog tankera iza deset puta manjeg remorkera. Ali pitanje objektivnosti i etičnosti takvog pisanja, objava i pokušaja kreiranja krivog dojma nije naš problem, niti ćemo se s njime baviti.

Nama nije do publiciteta nego nam je jedino bitno osigurati posao i plaće za naše radnike, zato nam je od svega, pa i takvog pisanja važnije da je tržište proizvoda cijele DIV grupe je oživjelo, puni se knjiga narudžbi, a pred potpisivanjem smo novih ugovora za izgradnju brodova i imamo odličan plasman roba cijele DIV grupe. U rekordnom roku najkvalitetnijom mogućom tehnologijom završavamo i već transportiramo velike čelične konstrukcije kao što su vijadukt Prapratno i most Ston, pripremamo se za izvođenje radova na Solinskoj širini za koju će čelični most u kojega će biti ugrađeno preko 2000 tona čelika biti također izrađen u Brodosplitu. A važno je da će takvih velikih čeličnih konstrukcija vrhunske kvalitete koje će se izrađivati u škverskim halama bit još i to dosta. Njihovu vrhunsku kvalitetu niti jedan fake news neće moći osporiti – poručuju iz Brodosplita.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠTO SE DOGAĐA Radnici Brodosplita i dalje bez plaće
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.