1 min. čitanja

ŠTO SE DOGAĐA Radnici Brodosplita i dalje bez plaće

ŠTO SE DOGAĐA Radnici Brodosplita i dalje bez plaće
Foto: Brodosplit

SPLIT – Rad bez plaće je ponižavanje radnika, a takvo poniženje već neko vrijeme trpe radnici Brodosplita. Neki od njih, koji u splitskom škveru rade više od 30 godina, kažu da ovakvu muku nisu doživjeli nikada.

Zašto uprava Brodosplita ne isplaćuje plaće radnicima koji su obavili svoj posao, to znaju samo oni. Redakciji portala Dalmacijadanas javili su se radnici splitskog škvera, ogorčeni i očajni u naizgled bezizlaznoj situaciji. Svaki dan dolaze na posao, no još uvijek ne znaju što će biti s njihovom plaćom. Ovaj mjesec je, kažu, nisu niti dobili.

– Kako da vam to kažem, nama je svaki mjesec ‘drama’. Niti znamo kad ćemo dobit plaću, niti kolika će biti. Ta neizvjesnost sve radnike ubija. Previše se negativne energije među nama, jer od nečega moramo živjeti – požalio se jedan od radnika koji je želio ostati anoniman.

Kaže da su u firmi neki radnici na minimalcu, neki su na državnim potporama, ne znaju iz kojih izvora stiže plaća, ne znaju kada će je dobiti, a uprava za to vrijeme šuti ko’ zalivena.  Atmosfera među radnicima je loša, osjećaju se bespomoćnima, a među njima ima i onih koji su u splitskom škveru cijeli svoj radni vijek – više od 30 godina.

Uprava Brodosplita o neisplati plaća ništa ne govori. Već smo svjedočili kako na novinarske upite vrijeđaju novinare, govoreći im da su smeće. Javnosti je još manje “simpatičan” zavjet šutnje od strane uprave prema vlastitim radnicima, kojima je dovedena u pitanje osobna egzistencija.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelnici Brodosplita divljački napali novinare – Reagirao HND: “Najoštrije osuđujemo napad!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.