1 min. čitanja

Brodar novčano kažnjen zbog veće emisije stakleničkih plinova od dopuštene

Brodar novčano kažnjen zbog veće emisije stakleničkih plinova od dopuštene
Photo: Pixabay

Tajvanska brodarska tvrtka Wan Hai Lines pristala je platiti iznos od 680.750 dolara za kršenje strogih standarda emisija štetnih plinova, koji su na snazi ​​za brodove na vezu u SAD-u.

Kazna stiže nakon rutinske revizije brodova koji su posjećivali kalifornijske luke 2020., a među kojima je i spomenuta tajvanska kompanija, koja je prekršila američki “propis o oceanskim plovilima na vezu”. Riječ je o uredbi koja je donesena još 2007. godine, a čiji je cilj smanjiti emisiju čestica i dušikovih oksida iz brodskih motora tijekom pristajanja u kalifornijskim lukama, prenosi portal Fleetmon.

Wan Hai nije bio u mogućnosti ispuniti trosatno operativno ograničenje za usidrena plovila, a prema kojemu motori plovila koji se nalaze u luci ili na sidrištu, smiju biti u funkciji najviše 3 sata.

Ova uredba obuhvaća stroga pravila koja se odnose na putničke brodove, kontejnerske brodove i teretne brodove s hlađenjem u šest kalifornijskih luka, uključujući Los Angeles, Long Beach, San Diego, Oakland, Hueneme i San Francisco.

Portal prenosi da će se novac od kazne koju mora platiti Wan Hai, koristiti za ugradnju sustava za filtriranje zraka u školama u Oaklandu u Kaliforniji te u obrazovnom centru u Los Angelesu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.