1 min. čitanja

Bankrotirao “Bourbon”, kompanija nestalog kapetana Dina Miškića

Bankrotirao “Bourbon”, kompanija nestalog kapetana Dina Miškića
Foto: Facebook / Screenshot / Bourbon

MARSEILLES – Trgovački sud u Marseillesu prihvatio je ponudu za preuzimanje kompanije Bourbon Corporation od grupacije francuskih banaka Société phocéenne de participations (SPP). Bourbon je bankama dugovao 1,4 milijarde eura, zbog čega je u kolovozu ušao u stečajni postupak.

Iako se tada moglo pretpostaviti da će kompanija otići u kineske ruke, jer je korporacija iz Kine dala ponudu za preuzimanje, trgovački sud je neočekivano prihvatio ponudu samih vjerovnika koji su ljetos tražili trenutno plaćanje nagomilanog duga.

Osim konverzije 1,4 milijarde eura u kapital, bankarski konzorcij će također osigurati 150 milijuna novih financija, od kojih 30 milijuna eura ide za namirenje hitnih obaveza kompanije, prenosi Le Figaro.

Tvrtka je teško pogođena padom cijene sirove nafte od 2014. godine kada su naftne kompanije počele smanjivati ​​troškove. Nakon tragedije tegljača Bourbon Rhode pod zapovjedništvom hrvatskog kapetana Dina Miškića u rujnu ove godine, mnogi stručnjaci iz pomorskog sektora, kao i zaposleni u kompaniji Bourbon Corporation svjedoče o lošem održavanju flote, pa i potonulog broda.

Podsjetimo, trojica članova posade potonulog broda preživjeli su u splavi, nakon čega su u potrazi na Atlantskom oceanu pronađena četiri tijela. Sedmorica preostalih članova posade, uključujuči i kapetana Dina Miškića do danas se vode kao nestali.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Filipinski pomorac: „Preživjeli su mi sve ispričali“
BOURBON NA BUBNJU Kupuju ga Kinezi za 800 milijuna dolara?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.