1 min. čitanja

Bakar će krasiti Fineštrin autora Miljenka Šegulje

Bakar će krasiti Fineštrin autora Miljenka Šegulje
Autor: Miljenko Šegulja

BAKAR – Na inicijativu Vijeća mjesnog odbora Bakar, a uz potporu Grada Bakra, proveden je i okončan natječaj za izradu idejnog rješenja foto-točke u Bakru. Predviđeno mjesto postavljanja foto-točke je Masarykova obala (Nova riva).

Pobjedničko rješenje foto-točke autora Miljenka Šegulje dolazi pod nazivom Fineštrin (brodsko okno). Rješenje foto-točke Fineštrin pobjednik je natječaja za foto-točku te autoru pripada predviđena nagrada. Rješenje foto-točke Fineštrin povjerenstvo je ocijenilo prikladnim za izradu, udovoljava svim propozicijama iz natječaja te je u najvećoj mjeri adekvatno svrsi foto-točke.

Po riječima autora „kao što se vidi svjetlo na kraju tunela tako pomorci vide svoj svijet u iščekivanju da se iz male okrugle slike mora pojavi nova luka ili novi grad…pogledom kroz fineštrin kada je ružno vrijeme neka svatko spozna kako je pomorcima za velike nevere ili kako se osjećaju kada je lijepo vrijeme na ulasku u prekrasan grad…ovo je možda najveći fineštrin na svijetu…“.

Tako, bakarski Fineštrin kao foto-točka oplemeniti će prostor grada i omogućiti da njegovu slikovitost mnogi ovjekovječe i ponesu sa sobom.

Na natječaj pristiglo ukupno sedam prijava, sve su prijave bile pravovremene, a javile su se slijedeće osobe: Miljenko Šegulja, Ranko Frka, Silvestar Urlich, Melina Lazanja, Ivona Miloš, Mladen Stojić i Danijela Forempoher.

Svi prijavljeni udovoljili su uvjetima natječaja odnosno sva ponuđena rješenja imaju povezanost sa tradicijskim i kulturno-povijesnim naslijeđem i osobitostima Bakra te svako od rješenja ima potencijal foto-točke.

No ipak, od pristiglih rješenja svojom kvalitetom u smislu autentičnosti, inovativnosti, maštovitosti i originalnosti istaknulo se rješenje Miljenka Šegulje. Njegov rad odlikuje kreativnost i atraktivnost te je prikladan svrsi foto-točke.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.