2 min. čitanja

Bačvice plaže d.o.o. u stečaju, imovina im "neunovčivi kiosk, dva tuša i stari tepih"

Bačvice plaže d.o.o. u stečaju, imovina im "neunovčivi kiosk, dva tuša i stari tepih"

Trgovački sud u Splitu otvorio je stečaj nad tvrtkom Bačvice plaže d.o.o. bivšim koncesionarom najpoznatije splitske plaže zbog oko 540.000 kuna duga i s imovinom od, kako se navodi, ''neunovčivog kioska, starog računala, tepiha i dva tuša ugrađena kao 'pripadak' plaže''.

Stečaj je otvoren na prijedlog Financijske agencije iz siječnja u kojem se navodi da Bačvice plaže d.o.o ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanja u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 540.862,95 kuna te da ima troje zaposlenih.

U postupku prije otvaranja stečaja utvrđeno je da Bačvice plaže, tvrtke kojoj su osnivač Grad Split i Projektni biro Konstruktor, nisu upisane kao vlasnik nekretnina, ali i da se imovina tvrtke sastoji od ''uredske opreme knjigovodstvene vrijednosti 1.019 kuna, kioska 3x2 metra vrijednosti 5750 kuna i dva tuša za plažu vrijednih 7132 kune''.

S druge strane, pak, utvrđeno je da bivši koncesionar najpoznatije splitske plaže ima i potraživanja od kupaca od oko 315.000 kuna i danih pozajmica od oko 70.000 kuna.

Direktorica tvrtke Daniela Vukman tada je kazala da su ta potraživanja naplativa te je u ožujku imenovani privremeni stečajni upravitelj Maroje Stjepović trebao ''pročešljati'' imovinu tog dužnika i utvrditi je li njezina vrijednost uopće dovoljna za namirenje troškova stečaja, piše HRT.

No, prema njegovu izvještaju uredsku opremu čine ''staro računalo i tepih koji nemaju nikakvu tržišnu vrijednost'', kiosk koji nije unovčiv jer je u ''derutnom, odnosno raspadnutom stanju'' te da su i dva tuša neunovčiva jer su ''fizički ugrađeni u nekretninu javne plaže kao pripadak''.

Za potraživanja Bačvice plaže naveo je da su tek potencijalna imovina koju tek treba prethodno naplatiti, a u slučaju osporavanja i utužiti ''pa se ne radi o imovini iz koje bi se mogli namiriti troškovi stečajnog postupka''.

Nakon isteka koncesije Bačvicama upravlja Split i gradska tvrtka

Sud je potom pozvao zainteresirane vjerovnike da uplate predujam za ''redovni stečaj'' na što se javila Splitsko-dalmatinska županija i uplatila zatraženi nešto više od 19.000 kuna. Nakon toga privremeni stečajni upravitelj Stjepović bio je izuzet iz izbora za stečajnog upravitelja za područje nadležnosti Trgovačkog suda u Splitu.

Otvaranjem stečaja 12. srpnja bio je imenovan novi stečajni upravitelj Marin Vujević i to, kako se navodi, metodom slučajnog odabira s liste stečajnih upravitelja za područje nadležnosti splitskog Trgovačkog suda.

No, i novi stečajni upravitelj odmah se dopisom obratio nadležnom ministarstvu navodeći da je ''prebukiran'' jer je upisan na listu stečajnih upravitelja za nadležnost tri trgovačka suda - u Zagrebu, Splitu i Zadru.

- S obzirom na nedavno iznenadno nastale poslovne okolnosti koje će u narednom periodu od mene zahtijevati dodatni vremenski angažman i mjesnu odsutnost, molim da me se obriše s liste stečajnih upravitelja nadležnosti sudova u Zagrebu i Splitu - ističe Vujević.

Bačvicama sada upravlja Grad Split koji je, nakon isteka koncesije, preuzeo upravljanje najpoznatijom splitskom plažom koju, kako se u medijima navodi, održava u suradnji s gradskom tvrtkom "Splitska obala".

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.