2 min. čitanja

Austrijancima je za odmor Hrvatska druga najtraženija inozemna destinacija

Austrijancima je za odmor Hrvatska druga najtraženija inozemna destinacija
Foto: Pixabay

ZAGREB - Hrvatska je Austrijancima druga najtraženija inozemna destinacija za odmore u 2023. godini, pokazuje istraživanje 'Reisekompass 2023'. Osim ljetnih odmora, svaki treći ispitani navodi da planira putovanje i u gradove, wellness i programe aktivnog odmora.

Prema rezultatima tog istraživanja, iza prve Italije i druge Hrvatske Austrijancima su za odmore u inozemstvu ove godine najatraktivnije Njemačka, Grčka i Španjolska priopćili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice.

- Istraživanje je potvrdilo sada već tradicionalno visoku poziciju Hrvatske za odmore među Austrijancima, što je važno jer je Austrija među top tri najvažnija tržišta za hrvatski turizam - izjavio je direktor predstavništva HTZ-a u Austriji Branimir Tončinić.

S obzirom da je 76 posto ispitanika u tom istraživanju reklo da godišnji odmor planira provesti u Europi, a njih 40 posto da im je glavni odmor ljeti, Tončinić smatra da je na Hrvatskoj da kvalitetnim promotivnim kampanjama, aktivnostima i programima iskoristi sve potencijale austrijskog turističkog tržišta.

Osim ljetnih odmora, svaki treći ispitani Austrijanac u istraživanju navodi da planira putovanje i u gradove, wellness i programe aktivnog odmora, a devet njih od deset izjasnilo se da planira bar jedno putovanje u ovoj godini.

Gotovo 30 posto Austrijanaca reklo je da ove godine na putovanju želi provesti od sedam do 14 dana, a njih 24 posto dva do tri tjedna, a na putovanjima planiraju potrošiti oko 1.700 eura ili oko 150 eura više nego što su rekli u lanjskom istraživanju.

- Visoka potražnja za Hrvatskom u kombinaciji s visokom potražnjom Austrijanaca za putovanjima u Europi za nas znači vrlo dobre turističke rezultate s tog tržišta u 2023. pa stoga očekujemo nastavak pozitivnih lanjskih trendova kada su Austrijanci s oko 8,2 milijuna noćenja za pet posto premašili rezultat iz rekordne 2019. u hrvatskom turizmu - kazao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

HTZ: U Hrvatskoj se ove godine očekuje više od 200.000 Španjolaca
Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na 43. izdanju međunarodnog turističkog sajma FITUR koji se od 18. do 22. siječnja održava u Madridu. Riječ je o sajmu koji će prva tri dana biti otvoren za turističke profesionalce i poslovnu publiku, dok će preostala dv…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.