1 min. čitanja

Amerikanci svrstali Hvar i dalmatinske otoke na šesto mjesto najboljih europskih otoka

Amerikanci svrstali Hvar i dalmatinske otoke na šesto mjesto najboljih europskih otoka
Foto: Boris Kačan

HVAR – U ovoj izazovnoj turističkoj godini, kada je hrvatskom turističkom sektoru bio cilj promovirati Hrvatsku kao sigurnu destinaciju i želja da ostvarimo što bolje turističke rezultate ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure ( 3,360,589 mjesečnih čitatelja ) visoko je pozicionirao otok Hvar na listu TOP 20 najboljih europskih otoka.

Hvar je zaslužio istaknutu poziciju u društvu otoka Mílos, Folegandros i Santorini (Grčka), Madeira (Portugal), Sicilije (Italija), i drugih.

Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je, uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler, jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, odlučilo je sastaviti ovu listu od 20 otoka, ističući kako je na Hvaru moguće upoznati bogatu povijest i kulturu, kušati poznata hvarska vina te odsjesti u vrhunskom smještaju.

Amerikanaca na Hvaru bilo gotovo kao i 2019. godine

Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara naglašava kako je:

– I ovaj put Hvar je prepoznat kao destinacija po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima.

Dodaje kako je ovom priznanju uvelike pomogao projekt Safe stay in Croatia, Ministarstva turizma i sporta, te da su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u srpnju i kolovozu u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rezultate slične 2019. godine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.