2 min. čitanja

Američka plivačka reprezentacija treći put u Rijeci na pripremama za Svjetsko prvenstvo

Američka plivačka reprezentacija treći put u Rijeci na pripremama za Svjetsko prvenstvo
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Bazeni Kantrida, odakle puca pogled prema Kvarnerskom zaljevu, zapeli su za oko američkoj plivačkoj reprezentaciji koja je uoči Svjetskog prvenstva u plivanju stigla u Rijeku na pripreme.

Plivačku reprezentaciju SAD-a čini 41 plivač i 30 članova osoblja, a na Bazenima Kantrida odrađuju pripreme za Svjetsko prvenstvo u plivanju koje će se održati u Budimpešti od 18. do 25. lipnja. Reprezentacija SAD-a izabrala je Bazene Kantrida za svoje pripreme treći put – u Rijeci su svoje trening kampove već održali 2015. i 2017. godine.

Foto: Grad Rijeka
Foto: Grad Rijeka

Za Svjetsko prvenstvo u Rijeci pripremaju se i olimpijski prvaci Ryan Murphey i Leah Smith, koji su na Kantridi već treći put. Ryan Murphey jedan je od najboljih leđnih plivača na svijetu: četverostruki je olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira 2016. i Tokija 2021. godine te višestruki osvajač zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima, dok je Leah Smtih višestruka osvajačica olimpijskih i svjetskih medalja.

– Bazeni Kantrida, čija je gradnja završila prije desetak godina, planirani su upravo s ciljem pružanja kvalitetnih uvjeta za treninge i natjecanja sportaša te rekreaciju građana, a smještaj bazenskog kompleksa u neposrednoj blizini mora čini ga jednim od najljepših na Mediteranu – istaknuo je na konferenciji za novinare riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Naglasio je kako je bazenski kompleks prije svega planiran da pruži kvalitetne uvjete građanima za bavljenje sportom i rekreacijom, ali ima i svoju komercijalnu notu, posebice u trenucima priprema za važna svjetska natjecanja, što izuzetno pridonosi promociji Rijeke i Hrvatske kao turističke destinacije.

Osim Amerikanaca, Kantridu su dosad koristile i reprezentativci Norveške, Danske i Austrije, Japana, Estonije, Njemačke, Švedske, Latvije, Slovenije i Velike Britanije.

Bazene Kantrida dosad je koristilo oko 3,5 milijuna korisnika, odnosno njih gotovo tisuću dnevno. U Rijeci trenutačno treniraju i singapurska reprezentacija te momčad daljinskog plivanja iz Velike Britanije. Rijeka bilježi dobre brojke što se tiče terena vezanih uz vodene sportove – u prvih 5 mjeseci ove godine bilježe 5 % više rezervacija različitih grupa u odnosu na 2019. godinu.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.