1 min. čitanja

Zračne snage u špici sezone imale više od 800 sati leta

Zračne snage u špici sezone imale više od 800 sati leta
Foto: Punjenje u Brodarici za požar u Vrpolju / Vatrogasci 193/ Facebook

Od početka drugog dijela protupožarne sezone Zračne snage OS RH sudjelovale su u gašenju čak 102 požara u više županija, odradivši 5.682 leta. Najviše intervencija, uobičajeno, bilo je u priobalju.

Najviše požara, trideset, zračne snage gasile su u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 24 u Zadarskoj, 21 u Šibensko-kninskoj, 12 u Istarskoj županiji, sedam u Ličko-senjskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Primorsko-goranskoj županiji te jedan u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Na zadaćama gašenja požara u II. fazi protupožarne sezone obavljena su 5.682 leta, ostvareno oko 841 sati naleta i izbačeno oko 28.693 tona vode.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je sedam puta i ostvario je oko 14 leta sa BZS Orbiter 3 u nadzoru visoko rizičnih područja za izbijanje požara. Također, obavljeno je 49 izviđanja protupožarnim zrakoplovima u županijama priobalja.

-Ukupno je u 2022. zaprimljeno 276 zahtjeva Hrvatske vatrogasne zajednice za gašenje. Na navedenim zadaćama izvršeno je 6.298 letova, ostvareno je oko 948 sati naleta, a izbačeno je oko 31.393 tona vode- priopćeno je iz MORH-a.

HTV

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.