1 min. čitanja

Znanstveno-stručni skup "Osam stoljeća dubrovačkog kolendavanja"

Znanstveno-stručni skup "Osam stoljeća dubrovačkog kolendavanja"
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - U povodu upisa Kolendavanja u Dubrovniku u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, Dubrovački muzeji uz potporu Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija RH, organiziraju znanstveno-stručni skup Osam stoljeća dubrovačkog kolendavanja 7. 12. 2022. u dubrovačkim Lazaretima.

Kustosica Gradskog muzeja Korčula Sani Sardelić i arhivist Državnog arhiva u Dubrovniku, Arhivskog sabirnog centra Korčula Lastovo Tonko Barčot sudjeluju izlaganjem na ovom znanstveno – stručnom skupu.

Znanstveno-stručnim skupom sagledava se slojevito osamstoljetno kolendarsko nasljeđe dubrovačkog i šireg hrvatskog prostora. Sudionici skupa svojim će znanstveno-istraživačkim prinosima osvijetliti povijesno-tradicijske matrice i pojavnosti s etnološkog, etno-muzikološkog, folklornog i književno-povijesnog očišta.

U cilju populariziranja i jasnije vidljivosti zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra u lokalnom i nacionalnom kulturnom krajoliku, želi se dodatno istaknuti svijest o vlastitim višestoljetnim kulturnim silnicama iz kojih i danas crpimo spoznaje o važnosti i snazi identiteta.

Na poziv predsjednice organizacijskog odbora skupa Jelene Obradović Mojaš, Sardelić i Barčot predstavit će istraživanja na temu  „Zimski sveci u običajnim praksama Korčule“ i „U noći čudne radosti – čestitarski ophodi o blagdanima na zapadnom dijelu otoka Korčule“.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.