1 min. čitanja

ZNANSTVENICI NA KRKU IMAJU STRUČNI SKUP Klimatske promjene i očuvanje morskih ekosustava Jadranskog mora

ZNANSTVENICI NA KRKU IMAJU STRUČNI SKUP Klimatske promjene i očuvanje morskih ekosustava Jadranskog mora
Foto: Pixabay

KRK - Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, Aquarium Pula i Udruga Morski obrazovni centar Pula i organiziraju III znanstveno - stručni skup Klimatske promjene i očuvanje morskih ekosustava Jadranskog mora.

Skup se nastavlja na predhodna dva održana Skupa u organizaciji Eko Kvarnera  u Gradu Krku, 2020. Proširenje ekološke mreže natura 2000 na morska područja (sjeverozapadna obala otoka Krka, Riječki zaljev) s ciljem očuvanja staništa plemenite periske Pinna nobilis, Linneaus, 1758 i u 2021. Pismenost (poznavanje i razumijevanje) funkcioniranja  ekosustava Jadranskog mora.

Skup se održava uz podršku predsjednika republike Hrvatske Zorana Milanovića

S ciljem osvještavanja šire društvene zajednice o utjecaju klimatskih promjena u kombinaciji s drugim pogubnim ljudskim aktivnostima na Jadransko more, a u kontekstu UN-ovog desetljeća oceanske znanosti za održivi razvoj 2021. - 2030. (oceansko desetljeće) u suradnji s relevantnim znanstvenim i edukativnim institucijama u RH organizira se  stručno-znanstveni Skup na temu: Klimatske promjene i očuvanje morskih ekosustava Jadranskog mora na kojem će biti razmatrani negativni utjecaji - od djelatnosti čovjeka do klimatskih promjena - na ekosustav Jadranskog mora te moguće prilagodbe brzim promjenama koje se u morima događaju i nužnost provođenja aktivne zaštite morskih ekosustava.

Jasno definirani zaključci Skupa bit će predstavljeni široj  javnosti putem medija i dostavljeni odgovornim tijelima na državnoj i regionalnoj razini.  Na Skupu sudjeluje pedeset znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije ,Australije i Kanade. Tijekom Skupa održat će se dvije konferencije za novinare (naznačeno u programu). Stoga vas pozivamo da popratite održavanje Skupa u cilju kvalitetnog informiranja javnosti o ovom važnom problemu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.