1 min. čitanja

ZELENA ISTRA Natječaj za najbolje vizualno rješenje na temu klimatskih promjena i kružnih zajednica

ZELENA ISTRA Natječaj za najbolje vizualno rješenje na temu klimatskih promjena i kružnih zajednica
Foto: Unsplash

Odabrano vizualno rješenje koristit će se za potrebe online informativno-edukativne kampanje projekta 'Communities go Circular', a natječaj je otvoren do 12. svibnja.

Glavni cilj projekta je uključiti građane u oblikovanje zero waste kružnih zajednica usmjerenih na sprječavanje proizvodnje otpada, smanjenje emisija stakleničkih plinova i doprinos ublažavanju klimatskih promjena.

Natječaj je namjenjen vizualnim umjetnicima, grafičkim dizajnerima i ilustratorima, a potrebno je osmisliti i izraditi vizualno rješenje na temu klimatskih promjena i kružnih zajednica.

Odabrana rješenja koristit će se u međunarodnoj online kampanji s ciljem informiranja i edukacije građana. Neke od tema kampanje: smanjenje nastanka otpada, pravo na popravak, ponovna uporaba, klimatska pravda, poziv na klimatsku akciju.

'Communities Go Circular' je projekt na temu smanjenja nastanka otpada, ponovne uporabe i prava na popravak financiran iz EU programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV).

Kroz ovaj projekt projektni partneri – Udruga Zelena Istra, Zelena akcija/FOE Croatia, Zero Waste Italy, Ekolozi bez granica i KNOF, provodit će edukaciju na temu Repair & Reuse, poticati osnivanje novih centara za ponovnu uporabu i popravljaona, umrežiti organizacije koje se bave ovim temama, potaknuti promjene u sustavu gospodarenja otpadom i doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena.

Više informacija pronađite OVDJE.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.