4 min. čitanja

Završena druga etapa brdsko biciklističke utrke  4 Islands MTB stage race na otoku Cresu

Završena druga etapa brdsko biciklističke utrke  4 Islands MTB stage race na otoku Cresu
Foto: PRESS

MERAG/CRES - Jučerašnja etapa, koja je najduža od svih, započela je u trajektnom pristaništu u Meragu, a završila u Cresu. Ova impresivna dionica proteže se na čak 83 kilometara, obiluje usponima od 1880 metara te pruža nezaboravno iskustvo vožnje kroz netaknutu prirodu i slikovite krajolike. Sunčano vrijeme dodatno je obogatilo vožnju, omogućavajući biciklistima da uživaju u pogledima na more, Vransko jezero,  šume i livade koje su ih okruživale.

U kategoriji "UCI Men", tim Metallurgica Veneta Mtb, u sastavu Nicola Taffarel i Massimo Rosa, prvi je stigao na cilj u Cresu s impresivnim vremenom od 3:16:37. Na drugom mjestu plasirao se tim Klimatiza Toteemi Cabberty 2, čiji su članovi Miguel Munoz i Luis Martinez ostvarili vrijeme od 3:18:04. Treće mjesto zauzeli su Hans Becking i Jose Dias iz tima BUFF MEGAMO 2 s vremenom od 3:20:19.

U "UCI Women" kategoriji, nije bilo promjena u poretku od jučerašnje etape, te su na prvom mjestu ostale Janina Wust i Rosa Van Doorn iz tima BUFF MEGAMO Women s izvrsnim vremenom od 4:06:18. Na drugom mjestu stigao je tim CANNONDALE ISB SPORT, čiji su članovi Monica Calderon i Txell Figueras postigli vrijeme od 4:08:10. Treće mjesto osvojile su Janka Keseg Stevkova i Martina Krahulcova iz tima 8capital s vremenom od 4:11:36.

Zadar Bike Magic tim, u „Mixed“ kategoriji, povećao je svoju prednost i utvrdio prvu poziciju. Karmen Skiljic i Tonko Čičin Šain stigli su u cilj s izvrsnim vremenom od 4:05:37, ostavivši drugoplasirani Squirt Efort tim,  Elrika Harmzen Pretorius i Alexander Lawrance,  19 minuta iza sebe. Treće mjesto zauzeli su još jedni Hrvati, Maja Bonačić i Tomislav Katalenić iz tima Rab Mtb Paradise Team I  s vremenom 4:30:04.

Karmen je podijelila svoje dojmove: 

- Nisam očekivala da ćemo ostvariti ovakvu prednost, ali nam je to puno olakšalo, posebno psihički. Danas smo se osjećali opuštenije i s više sigurnosti spuštali. Pratiti razliku koju smo stvorili nakon svake kontrolne točke zaista nam je dalo dodatnu motivaciju. Iako je bilo zahtjevno, mislim da je jučer bilo puno stresnije. Pronašli smo svoj ritam.

Tonko i Karmen su bili brži od ženske UCI kategorije, a Karmen je istaknula: 

- Ova etapa s najviše uspona i 80 kilometara je zaista izazovna. Ti usponi od 1900 metara nadmorske visine protežu se kroz tu kilometražu, ali Tonko je bio tu da me gura kad god sam bila blizu svojih granica. Ne bih postigla ovo vrijeme bez Tonkove podrške, pomogao mi je u ključnim trenucima i to je bilo presudno za ovakav uspjeh.

Hrvatski tim Husqvarna team, Ivica Mesaric i Roko Fržop, ponovili su jučerašnji uspjeh i ponovno se našli na prvom mjestu u kategoriji „Amateurs Men“ s vremenom 3:47:08.

- Uživamo u pobjedama, ali smo se jako namučili. Ovi otoci su specifični; mi smo Dalmatinci iz Vodica, navikli smo na kamenjar, ali ovdje je kamenje ipak posebno i ima ga više nego kod nas. Danas smo odlično odradili posao i mislim da smo taktički dobro reagirali na početne napade drugih te na kraju stekli prednost koju smo uspjeli zadržati do kraja. Stvarno smo zadovoljni današnjom etapom, Cres nas je odlično ugostio. Nadamo se da nas takva atmosfera čeka i na preostala dva otoka – izjavio je Roko Fržop

Nije bilo promjena ni u kategoriji „Grand Masters Men“, Marin Deković i Peter Vesel iz tima Team VISIT KVARNER, potvrdili su prvo mjesto s vremenom 4:00:59.

Sa Cresa su biciklisti otišli na Lošinj gdje ih sutra očekuje kraća etapa, dugačka 39 kilometara uz 900 metara uspona. Ruta počinje i završava u Malom Lošinju, a start je predviđen u 10:40 h.

Deveto izdanje 4Islands MTB race događaja, koji se razvio u pravi dragulj brdskog biciklizma, predstavlja Ironman grupa kao dio svojih Epic serija uz ostalih sedam utrka. Riječ je o petodnevnoj etapnoj brdskoj biciklističkoj utrci čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života.Zahvaljujući izvanrednoj inicijativi domaćina, njihovom srdačnom gostoprimstvu, predanom radu organizacijskog tima te izvrsnoj suradnji s partnerima, ostvaruje se sinergija između sporta i izvansezonskog turizma, što doživljava svoj vrhunac u Hrvatskoj. Natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali. 

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.