3 min. čitanja

ZATVORILI POMORSKO DOBRO NA HVARU Odmah smo reagirali i vrata će danas - nestati!

ZATVORILI POMORSKO DOBRO NA HVARU Odmah smo reagirali i vrata će danas - nestati!
Foto: Čitatelj

Nevjerojatno je da danas, kada se u skladu s novim Zakonom o pomorskom dobru zaista aktivnije djeluje po tom pitanju, nekome i dalje padne na pamet vratima ograditi komad obale i onemogućiti prolaz građanima.

Mjesto radnje - Beach club Hvar u gradu Hvaru koji potpada pod "Sunčani Hvar" čiji je vlasnik od prošle jeseni prebogati šeik iz Abu Dabija Muhamed Alabar. I tako se netko u ovom Beach clubu dosjetio staviti vrata kojima ograđuje komad obale što nema šanse da može biti legalno, pa taman da imate sve koncesije ovog svijeta!

Dakle, za one koji se ubuduće sjete nečeg sličnog evo jedna informacija koja će im uštedjeti vrijeme skidanja vrata i moguće visoke kazne - bez obzira na koncesiju nitko ne može zatvoriti pomorsko dobro i isključiti njegovu opću upotrebu, tj. onemogućiti građanima da mu pristupe.

Da citiramo Zakon:

- Novčanom kaznom u iznosu od 6000 do 130.000 eura kaznit će se za pomorski prekršaj pravna osoba koja ograničava i/ili isključuje opću upotrebu pomorskog dobra ili zaposjeda pomorsko dobro na bilo koji način za sebe ili drugoga.

Za isti prekršaj, novčanom kaznom u iznosu od 2000 do 6000 eura kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi, od 20.000 do 66.360 eura kaznit će se obrtnik i osoba koja obavlja drugu samostalnu djelatnost, a fizička osoba kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1000 do 6000 eura - jasno kaže novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama na snazi od prošlog ljeta.

Reakcija Grada

Odmah po dojavi čitatelja s Hvara o svemu smo obavijestili nadležnog komunalnog radara i hvarskog gradonačelnika.

Zbog ozbiljnosti situacije odmah se pristupilo rješavanju iste, i na teren je poslano komunalno redarstvo koje je i naložilo uklanjanje spornih vrata.

- "Sunčani Hvar" je upozoren i trenutno je postupio s uklanjanjem istog - rekao nam je gradonačelnik grada Hvara Rikardo Novak koji je promptno postupio i s komunalnim redarima po našoj dojavi krenuo rješavati ovaj slučaj povrede pomorskog dobra.

Oslobođenje pomorskog dobra u Hvaru očekuje se danas tijekom dana, a dok zaključenja teksta bespravnu blokadu nisu uklonili! Kad dobijemo foto potvrdu o istome, a na tome ćemo itekako inzistirati, o svemu ćemo s veseljem obavijestiti i javnost!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.