2 min. čitanja

ZAŠTO NE REAGIRAJU? Na plaži Mimice netko betonirao stijenu da može privezati brod, a inspekcija više od pola godine – šuti

ZAŠTO NE REAGIRAJU? Na plaži Mimice netko betonirao stijenu da može privezati brod, a inspekcija više od pola godine – šuti
Foto: Čitatelj

Svakodnevno na adresu naše redakcije stižu fotografije devastacije obale. Fascinantno je do koje granice može ići ljudsko ignoriranje zakona i bezdušnost prema okolišu. Jedan takav slučaj stiže nam s omiške plaže Mimice.

Čitatelj nam se javio s pričom koja podsjeća na kakav teatar apsurda. Kaže da je još u ožujku ove godine upozorio Lučku kapetaniju Split na najnoviji “uradak” na plaži u Mimicama te ih je zamolio za žurno postupanje.

Netko je, naime, zabetonirao dio plaže kako bi dobio privez za brod. Iako je Lučka kapetanija obećala riješiti problem u suradnji s omiškim komunalnim redarom, gotovo pola godine nakon prijave betonski privez za brod i dalje tamo stoji.

Gotovo pola godine niti jedna institucija nije reagirala na apel građanina, niti jedna institucija nije učinila ništa kako bi se uklonila betonska gromada s plaže, a još manje su učinili kako bi doznali tko je krivac za ovu devastaciju i kako bi istog kaznili. Jesu li iz Lučke kapetanije Split namjerno ignorirali upozorenje savjesnog građanina ili su nesposobni u jednom danu ukloniti ovu rugobu s plaže, nismo uspjeli saznati.

Foto: Čitatelj

Iako na web stranici Lučke kapetanije Split piše da sa strankama rade do 13 sati, kada smo ih nazvali u 12:35 nitko se nije javljao niti na jedan telefon naveden na njihovoj web stranici. Nedostupni u isto vrijeme bili su i u ispostavi kapetanije u Omišu.Postaje li Hrvatska zemlja u kojoj zakoni vrijede samo za “malog čovika”, a oni “drugi” mogu raditi što žele, ispada sve izglednija realnost. Plaža Mimice devastirana je betonizacijom podmuklih pojedinaca, iako se na svega 5 metara od lokacije s fotografije nalazi desetak mjesta za vezanje brodova.K.B.PROČITAJTE JOŠ:

Betonirali škrape, da im bude “ravnije”, pa nasrnuli na aktivista sjekirom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.