2 min. čitanja

Započinje uređenje dijela obalnog područja na poluotoku Kačjak

Započinje uređenje dijela obalnog područja na poluotoku Kačjak
Foto: TZ Crikvenica / Facebook

CRIKVENICA - Investicija se planira realizirati kroz tri godine, a obuhvaća obnovu 7 prostornih cjelina te rekonstrukciju završne betonske obalne šetnice u cilju sanacije pomorskoga dobra.

Odavno su plaže i pomorsko dobro prepoznati kao glavni gospodarski resursi i turistička infrastruktura u koju treba kontinuirano ulagati. Područje poluotoka Kačjaka jedno je od popularnijih i posjetiteljima opterećenijih područja kao područje koje zbog svoje površine i prirodne ljepote i raznolikosti ima veliki potencijal.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo je Gradu Crikvenici 115.400,00 eura za projekt Uređenje dijela obalnog područja na poluotoku Kačjak. Potpora Ministarstva ujedno je i prepoznavanje značaja ulaganja u pomorsko dobro i plažne prostore crikveničke rivijere, smatraju u Gradu.

Ukupna investicija iznosi 1,1 milijun eura te se planira realizirati kroz tri godine. Obuhvaća rekonstrukciju i obnovu 7 prostornih cjelina te rekonstrukciju završne betonske obalne šetnice u cilju uređenja pomorskoga dobra na dijelu obalnoga područja na poluotoku Kačjaku, čime se povećava sigurnost i dostupnost pomorskoga dobra njegovim korisnicima.

Ovogodišnji radovi obuhvaćaju obnovu postojećih uz formiranje novih armiranobetonskih površina te izvedbu stepenica i rampe za ulaz u more/izlaz iz mora.

Projekt je usklađen i s europskim zelenim planom kojim se nastoji formirati financijski i ekološki održiva infrastruktura s elementima gospodarske konkurentnosti.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

ZAKORAČITE U HOTEL BUDUĆNOSTI - Uskoro rekonstrukcija crikveničkog hotela International
Zahvaljujući bespovratnim financijskim sredstvima, hotelijerska grupacija Jadran modernizirat će hotel International, uvesti najnovije tehnologije te time pridonijeti održivom razvoju i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Hotelijerska grupacija Jadran uspješno je prijavila projekt…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.