2 min. čitanja

Započeo Europski tjedan mobilnosti 2022 u Puli

Započeo Europski tjedan mobilnosti 2022 u Puli
Foto: Pexels/Ilustracija

Grad Pula i ove godine uključio se u u manifestaciju Europski tjedan mobilnosti koji se održava svake godine od 16. do 22. rujna.

"Bolja povezanost! Kombiniraj i kreći se!" - "Better Connections! Mix &Move!" - ovogodišnji je slogan manifestacije.

Foto: Grad Pula / Facebook

"Bolja povezanost" tema je Europskog tjedna mobilnosti 2022. godine, a obuhvaća svaki vid održivog prijevoza u gradskom okruženju. Ova je tema odabrana kako bi se pojedinci diljem Europe ponovno međusobno povezali nakon više mjeseci izolacije, ograničenja i prepreka uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Ljudi se mogu povezati, primjerice, na način da se sastaju na trgu u svojem gradu dolazeći pješice, vozeći bicikl ili koristeći javni prijevoz. Pametnim planiranjem i bolje organiziranim prijevozom omogućuje se efikasnije povezivanje mjesta i osoba.

S tim ciljem odabran je i ovogodišnji slogan "Kombiniraj i kreći se!" kojim se potiče odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom. Naravno, hodanje i biciklizam imaju i mnoge druge prednosti, poput društvene i ekonomske pristupačnosti, ne proizvode štetne emisijske plinove te imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

Manifestacija Europski tjedan mobilnosti sastavljena je od tri glavne komponente: tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti, kao što su npr. uvođenje i/ili širenje pješačkih zona, spuštanje rubnjaka, uvođenje sustava javnih bicikala, unaprjeđenje sustava javnoga prijevoza te "Dana bez automobila" koji se svake godine održava 22. rujna i predstavlja centralni događaj Europskog tjedna mobilnosti.

U Europskom tjednu mobilnosti u Puli će se održati brojni zanimljivi programi. Pozivamo naše građane da se odazovu i sudjeluju u aktivnostima koje su u najvećem broju besplatne, a ostale su po promotivnim cijenama.

Program i plakat  Europskog tjedna mobilnosti nalaze se OVDJE.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.