1 min. čitanja

Zadarska policija apelira na vozače da poštuju ograničenja i ne kreću na put bez propisne zimske opreme

Zadarska policija apelira na vozače da poštuju ograničenja i ne kreću na put bez propisne zimske opreme
Foto: Pixabay/Ilustracija

Policijska uprava zadarska u srijedu je uputila apel vozačima da poštuju ograničenja na pojedinim  prometnicama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Obzirom na najavljeno pogoršanje vremenskih uvjeta na području zadarske županije, vozače upućujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da ne kreću na put bez zimske opreme. Upravljanje vozilima u ovakvim uvjetima je otežano, stoga pozivamo vozače na dodatan oprez i prilagođavanje vožnje uvjetima na cesti.

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama, a to su kolnik prekriven snijegom ili kolnik s poledicom, zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom. Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđeno vjetrobransko staklo i snijeg na vozilu.

Vozaču koji na vozilu ne posjeduje zimsku opremu ili ne očisti svoje vozilo od snijega i leda prijeti novčana kazna u iznosu od 130 eura i isključivanje vozila iz prometa.

- Kako bi se tijekom nastupa ovih zimskih uvjeta na cestama događanje prometnih nesreća svelo na minimum, podsjećamo da je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjen promet motornim vozilima bez propisane zimske opreme i teretnim automobilima s priključnim vozilima - poručuju iz policije.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.