1 min. čitanja

Za vrijeme blagdana veliki broj turista boravi u Istri

Za vrijeme blagdana veliki broj turista boravi u Istri
Foto: Boris Kačan

Istra ovoga vikenda očekuje gotovo 30 tisuća gostiju. Većina gostiju je iz Austrije, Slovenija i Italije, a svi oni boravit će u hotelima, kampovima i privatnom smještaju.

Dobra popunjenost kampova u ovo blagdansko razdoblje prestigla je rekordnu 2019. godinu za 20 posto.

Unatoč kiši i lošem vremenu turisti će u Novu godinu ući dobro raspoloženi.

Došli smo prije nekoliko dana i ostat ćemo do 6. siječnja. Ovdje ćemo proslaviti Novu godinu, rekla je Margot, Austrija.

Uistinu nam se sviđa, u Istru dolazimo od 2015. Vrijeme je lijepo, uživamo u božićnim i novogodišnjim blagdanima. Lijepo je i sa psima ovdje jer možemo šetati uz more, kazala je Petra, Austrija.

Ovog vikenda očekuje se 30.000 gostiju, koji će ostvariti gotovo 100.000 noćenja. Neki od njih stižu u organiziranim turama, a neki u privatnom aranžmanu.

Za novogodišnje blagdane u Istri je otvoreno 25 hotela i četiri kampa.

- To su uglavnom gosti iz Austrije, Slovenije i domaći gosti, ali očekujemo neki veći broj, očekujemo nekih 6.000 tisuća gostiju - kazala je Iva Damuggia, stručni suradnik za promociji i odnose s javnošću TZ Rovinj.

- U odnosu na prošlu godinu radi se o pojačanom dolasku, oko 30 posto. Imamo pojačane dolaske povodom Nove godine i očekujemo na postojećih 400 gostiju još minimum jedno 200-tinjak gostiju - kazala je Jelena Maruškić, direktorica kampa Kažela Medulin.

Ove godine u Istri je, kad je riječ o turističkim rezultatima, nadmašena rekordna 2019. za 3 posto. Poluotok je posjetilo 5 milijuna gostiju, koji su ostvarili 30 milijuna noćenja, što je dobar znak za iduću turističku sezonu, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.