2 min. čitanja

Vuk rastrgao psa u Vodicama, sve se dogodilo blizu škole i školskog igrališta!

Vuk rastrgao psa u Vodicama, sve se dogodilo blizu škole i školskog igrališta!
Foto: Pixabay

VODICE - U posljednje vrijeme često se može pročitati kako se vukovi, zbog nedostatka hrane u prirodi, sve češće spuštaju u naselja.  takav slučaj dogodio se preksinoć naselju Krković kod Vodica.

Mještanin Gabrijel Periša ispričao je za Infovodice kako je vuk ispred obiteljske kuće koja se nalazi uz cestu prema Kninu, svega par stotina metara od dječjeg igrališta, zaklao psa.

- Sinoć oko 23 sata čuli smo lavež našeg psa u dvorištu, nedugo nakon toga i cijukanje. Zajedno s ocem i bratom otišli smo vidjeti što se dešava. Psa nije bilo u dvorištu, a pretragom okolice, svega 50 metara od kuće čekao me zastrašujući prizor, rastrgani ljubimac Lino – priča u suzama Gabrijel.

Ne mogu vjerovati, ovo se dogodilo svega par stotina metara od dječjeg igrališta i škole, nastavlja Gabrijel koji će ovaj slučaj prijaviti veterinarskoj stanici.

- Znam da je velika kazna ako bi se vuk ubio zato to ne se smije se napraviti. Ali nije dobro da ti dolazi do kuće nosi pasa, netko bi morao reagirati, zaključuje Gabrijel.

Podsjetimo, prije samo nekoliko dana pisali smo o više napada vukova uz same kuće u okolici Šibenika. Službenog podatka o trenutačnom broju vukova, strogo zaštićene vrste, u Hrvatskoj nema. U tijeku je europski projekt praćenja kako bi se napokon utvrdio njihov broj.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gladni vukovi u šibenskom zaleđu - Mještani strahuju jer napadaju tik uz njihove kuće
Napadi vukova u šibenskom zaleđu sve su češći. Još jedan se dogodio u mjestu Sitno Donje gdje su vukovi napali i usmrtili petnaest ovaca. Među mještane se uvukao strah jer vukovi napadaju tik uz njihove kuće. Napadi vukova u zaleđu Šibenika sve su češći, čak i po danu - uz
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.