1 min. čitanja

DANAS NA MORU OČEKUJTE PIJAVICE Pogledajte što smo snimili nad Hvarom!

DANAS NA MORU OČEKUJTE PIJAVICE Pogledajte što smo snimili nad Hvarom!
Foto: Morski HR

Mjestimice udari juga i jugozapadnog vjetra 35-40 čvorova. More na otvorenom južnog Jadrana samo ponegdje 5. Moguće su nevere.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj još nestabilnije, uz čak narančasto upozorenje - drugog stupnja od moguća 3 - za često obilne pljuskove s grmljavinom, lokalno i nevrijeme, uz koje su moguće i bujične poplave. Temperatura zraka ujutro od 12 do 15 °C, uz more i do 18 °C, a poslijepodne 20 do 23 °C, u gorju malo niža.

U Dalmaciji više sunčanih sati i toplije, danju većinom oko 25 °C, ali i česti pljuskovi s grmljavinom, te uglavnom umjereno i jako, ponegdje na udare i olujno jugo, koje će i na promjenjivo oblačnom i nestabilnom, te već ujutro toplom krajnjem jugu Hrvatske prouzročiti umjereno valovito i valovito more.

Zbog nestabilne atmosfere, na otvorenom moru moguće su i pijavice, a u četvrtak 30. svibnja pred večer je nad Hvarom zabilježeno je formiranje neobičnog oblačnog sustava, koje je bilo vidljivo i na meteoradaru.

Foto: Screenshot

Sve smo i snimili na nebu iznad Jelse, pa pogledajte video.

0:00
/0:26

Radi se najvjerojatnije o manje poznatoj vrsti oblaka undulatus asperatus, koje znanstvenici još proučavaju, odnosno njihov utjecaj na klimu, a o ovoj neobičnoj pojavi piše Dalmacija danas. Nisu svrstani u standardnu klasifikaciju oblaka, koja je starija više od pola stoljeća i očito treba promjene.

J.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.