2 min. čitanja

Vojni analitičar: Najmanje vjerojatno je da je Rusija sabotirala Sjeverni tok

Vojni analitičar: Najmanje vjerojatno je da je Rusija sabotirala Sjeverni tok
Foto: Nord Stream 2 Corp.Twitter video screenshot

Vojni analitičar Marinko Ogorec komentirao je za N1 televiziju stanje u Ukrajini. Tijekom noći ponovno su počeli snažni ruski napadi na brojne ukrajinske gradove, međutim, što je točan uzrok ove nove ofenzive, kaže Ogorec, teško je znati.

- Rusija je započela jednu izuzetnu kampanju udara po dubini Ukrajine. Je li to skretanje pozornosti s Bahmuta ili odmazda zbog toga što ne ide dobro u Bahmutu, to je teško procijeniti. Nemamo relevantne informacije zašto je došlo do ovako intenzivnog udara po gradovima u Ukrajini koji će se vjerojatnonastaviti i tijekom dana - kaže Ogorec i dodaje kako je Bahmut očito strateški daleko važniji za obje zemlje nego što se to smatralo u početku.

Ogorec je komentirao i eksploziju na plinovodu Sjeverni tok.  

- Sve što je na štetu Rusije je u ovom trenutku na korist Ukrajine. Definitivno, diverzija na Sjevernom toku 2 je velika šteta za Rusiju i najmanje je vjerojatno da je to Rusija sama napravila. To Ukrajini daje određenu korist. S druge strane, tko je to stvarno napravio… Cijeli je niz onih kojima takva diverzija odgovara, a tko je taj tko je to napravio, nisam siguran da ćemo ikada saznati - kaže za N1.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Njemački istražitelji identificirali brod koji je navodno korišten za sabotažu plinovoda
Njemački istražitelji identificirali su brod koji je navodno korišten za operaciju sabotaže Sjevernog toka. Kažu da je riječ o jahti unajmljenoj od tvrtke sa sjedištem u Poljskoj, ali je u vlasništvu Ukrajinaca. Nedavno je New York Times objavio da je sabotažu plinovoda Sjeverni tok izvela…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.