2 min. čitanja

Vitol i Janaf sklopili ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj

Vitol i Janaf sklopili ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj
Foto: Janaf

JANAF, Jadranski naftovod, sklopio je s tvrtkom Vitol ugovor o skladištenju 117.856 kubnih metara nafte na Terminalu Omišalj, i to od 1. lipnja 2023. godine, na razdoblje od šest plus šest mjeseci, priopćili su iz Janafa.

Vitol je tvrtka za trgovinu energijom i robom sa sjedištem u Švicarskoj.

Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić istaknuo je da je Janaf potvrdio kako je spreman zajedničkim djelovanjem, suradnjom i razumijevanjem s partnerima ostvariti daljnji razvoj energetskog sektora.

- Naše usluge i kapaciteti spremno odgovaraju na izazove naftnog tržišta današnjice. Sa zadovoljstvom ispunjavamo ulogu vrata srednje Europe i naftnog čvorišta ovog dijela Europske unije. Najbolji pokazatelj toga je raznolikost kompanija s kojima sklapamo ugovore o partnerstvu, kao i visoka popunjenost kapaciteta naftovodno-skladišnog sustava - istaknuo je Adanić.

Naglasio je da je u razdoblju globalnih poremećaja na energetskom tržištu Janaf očuvao sigurnu opskrbu, zbog čega je prepoznat na naftnom tržištu, ali i od strane najviših tijela Europske unije.

Član Uprave Vladislav Veselica smatra kako je obnavljanje poslovnog odnosa s VITOL-om najbolji pokazatelj ispravnog strateškog usmjerenja Jadranskog naftovoda, prenosi HRT.

Janaf i Ina sklopili ugovore za transport i skladištenje nafte na dionici Omišalj – RN Rijeka
Jadranski naftovod (Janaf) je u četvrtak izvijestio da je s Inom sklopio ugovor o transportu nafte do kraja ove godine, kao i višegodišnji ugovor za skladištenje sirove nafte. Janaf je sklopio s Inom Ugovor o transportu nafte za količinu od minimalno 1.600.000 tona do maksimalno 2.160.000

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.