2 min. čitanja

Janaf i Ina sklopili ugovore za transport i skladištenje nafte na dionici Omišalj – RN Rijeka

Janaf i Ina sklopili ugovore za transport i skladištenje nafte na dionici Omišalj – RN Rijeka
Foto: JANAF korporativni video 2020./Screenshot

Jadranski naftovod (Janaf) je u četvrtak izvijestio da je s Inom sklopio ugovor o transportu nafte do kraja ove godine, kao i višegodišnji ugovor za skladištenje sirove nafte.

Janaf je sklopio s Inom Ugovor o transportu nafte za količinu od minimalno 1.600.000 tona do maksimalno 2.160.000 tona nafte na dionici Omišalj – Rafinerija nafte (RN) Rijeka u razdoblju do 31. prosinca 2023. godine te Ugovor o skladištenju sirove nafte u razdoblju do 31. prosinca 2025. godine koji obuhvaća kapacitete od 79.385 prostornih metara na Terminalu Omišalj i od 70.000 prostornih metara na Terminalu Sisak, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić zadovoljan je nastavkom suradnje s Inom.

Pritom je naveo kako je društvo Jadranski naftovod “od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku, ali ujedno i uživa povjerenje svojih partnera kao pouzdani pružatelj usluga transporta nafte te skladištenja nafte i naftnih derivata”.

- Još jedan u nizu sklopljenih ugovora s početkom 2023. godine govori nam o tome kako možemo s razlogom očekivati uspješnu poslovnu godinu, ali i, još važnije, kako sa spremnošću prihvaćamo stratešku ulogu jedne od bitnih sastavnica energetske stabilnosti Republike Hrvatske i Europske unije: Kontinuirano proaktivno djelujemo kako bismo bili spremni odgovoriti na sve potencijalne energetske izazove koje nam donosi budućnost - istaknuo je Adanić u priopćenju.

Član Uprave Janafa Vladislav Veselica je istaknuo kako je sigurnost opskrbe i poslovanja njihovih poslovnih partnera u ovim izazovnim vremenima apsolutni imperativ za Jadranski naftovod.

- Ugovor s vodećom hrvatskom naftnom kompanijom Inom, s kojom njegujemo dugogodišnji partnerski odnos, još je jedan dokaz ispravnog strateškog usmjerenja Janafa. Zahvaljujući proaktivnom pristupu Uprave prema poslovnim partnerima i klijentima te kontinuiranim ulaganjima u naftovodno-spremnički sustav te ostalu potrebnu infrastrukturu, ostajemo i dalje konkurentni na naftnom tržištu šire regije, gdje smo prepoznati kao pouzdan i poželjan partner u energetskom sektoru - izjavio je Veselica.

U priopćenju se podsjeća da je za predstojeće razdoblje Janaf sklopio ugovore o transportu s Naftnom industrijom Srbije (NIS) i MOL-om te ugovore o skladištenju s Agencijom za ugljikovodike, MOL-om i tvrtkom Litasco, prenosi N1.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.