1 min. čitanja

Visoki upravni sud udovoljio građevinarima – Radovi se mogu obavljati i u srcu sezone

Visoki upravni sud udovoljio građevinarima – Radovi se mogu obavljati i u srcu sezone
Foto: Pixabay/Ilistracija

Dizalice, bageri, prašina, bušenje, lupkanje, buka – sve to, a možda i više, očekuje turiste koji ove godine za ljetni odmor odluče doći u Istru, točnije u Fažanu, Vodnjan ili Svetivinčenat. Visoki upravi sud prihvatio je žalbu istarskih građevinara i ukinuo odluke o zabranama izvođenja radova tijekom ljetne turističke sezone 2022. godine.

Iz Udruge graditelja i investitora Istre očekuju da Visoki upravni sud Republike Hrvatske ukine odluke i za ostale općine po zahtjevu njihove udruge, i to za općine Medulin, Ližnjan i Marčana.

– Ovo je očiti dokaz da jedinice lokalne samouprave zloupotrebljavaju Zakon o gradnji i donose odluke o zabranama izvođenja radova tokom ljetnih turističkih sezona, a koje nisu u skladu sa zakonom, a na veliku štetu graditelja i investitora Jadranske Hrvatske. Odluke stižu sa zakašnjenjem, nije nam jasno iz kojih razloga, ali na to ne možemo utjecati. Napominjemo da svi izvođači kojima je obustavljeno izvođenje radova prošle godine ili koju su imali gradilište na području općine Medulin u toku ljetne turističke sezone 2021. godine mogu podnijeti tužbu protiv općine Medulin za sve nastale troškove (plaće radnicima, doprinosi za radnike, neostvarenu dobit i dr.) za vrijeme obustave radove odnosno trajanja zabrane izvođenja radova iz razloga jer je Visoki upravni sud Republike Hrvatske za prošlu godinu tj. 2021. godinu ukinuo odluku o zabrani izvođenja radova općini Medulin – stoji u priopćenju Udruge koji potpisuje Ilija Birčić.

Bit će zanimljivo čuti što o presudi misle čelnici navedenih jedinica lokalne samouprave, hotelijeri i privatni iznajmljivači čiji gosti očekuju mir i tišinu na ljetnom odmoru koji su masno platili.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.