2 min. čitanja

Više od 300 volontera očistilo obalu i podmorje Lošinja

Više od 300 volontera očistilo obalu i podmorje Lošinja
Foto: TZ Mali Lošinj

LOŠINJ – Nema što vrijedni volonteri nisu pronašli na obali i u podmorju lošinjskog akvatorija u velikoj akciji čišćenja okoliša nazvanu More zna, otok pamti, koja je organizirana tijekom vikenda.

Čak 360 volontera udružilo je snage kako bi s lošinjske obale i podmorja uklonilo više od 30 kubičnih metara raznog otpada. Nema čega u moru nije bilo – od već standardnih automobilskih guma, plastične i staklene ambalaže, do zahrđalih željeznih vrata. Vrijedne ruke brojnih volontera očistile su i veliku površinu lošinjske obale.

Foto: TZ Mali Lošinj

54 ronioca i ekipa na kopnu čistili su malološinjsku uvalu, obalu od Velopina do Borika, uvalu Čikat, šetnicu te obalu od ferala do Rovenske u Velom Lošinju te 2km staze od Osora do Tržića u Nerezinama.

Ekološku akciju organizirali su Institut “Plavi svijet” i Ronilački centar “Subseason”, Grad Mali Lošinj i tamošnja Turistička zajednica, Jadranka turizam te nekoliko udruga i klubova kako bi ukazali na potrebu očuvanja prirodne baštine lošinjskog podmorja.

Foto: TZ Mali Lošinj
Foto: TZ Mali Lošinj
Foto: TZ Mali Lošinj
Foto: TZ Mali Lošinj

Organizatori ističu da je svrha projekta upozoriti na problem otpada na morskom dnu i plažama te promicati održiva rješenja za očuvanje morskog okoliša.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Eko akcija na Lošinju: „More zna, otok pamti“
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.