1 min. čitanja

Eko akcija na Lošinju: „More zna, otok pamti“

Eko akcija na Lošinju: „More zna, otok pamti“
Foto: Plavi svijet

MALI LOŠINJ – Na otoku Lošinju, 9. i 10. travnja 2022. održat će se eko akcija čišćenja obale i podmorja pod nazivom „More zna, otok pamti“.

Prema trenutnim najavama, očekuje se više od 250 sudionika koji će zajedničkim snagama pokušati očistiti više lokacija; korijen luke Mali Lošinj, obala od Velopina do Borika (Sunčana uvala), uvala Čikat te obala od ferala do Rovenske u Velom Lošinju i u Nerezinama Halmac i Tržić.

I ove je godine osnovni cilj projekta podizanje svijesti javnosti o problemu otpada na morskom dnu i plažama te promicanje održivih rješenja za očuvanje morskog okoliša. Prethodne 2021. godine, 60ak sudionika na samo dvije lokacije; podmorju uvale Valdarke te luke Rovenske, prikupilo je ukupno 2tone, odnosno 10m3 različitog otpada među kojim su se isticale automobilske gume, staklene boce, dijelovi staklo-plastike, odbačene vrše, konopi i ostaci potopljenih pontona za privez brodica.

Akcija se održava u organizaciji Instituta Plavi svijet i ronilačkog centra SUBSEASON, Grada Mali Lošinj, Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja, Jadranka turizam te brojnim udrugama, klubovima i ostalima, s ciljem očuvanja prirodne baštine lošinjskog podmorja.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.