1 min. čitanja

Vinska noć muzeja na Hvaru!

Vinska noć muzeja na Hvaru!
Foto: Vedran Jelić

Zima na otoku ne mora uopće biti sumorna! Na Hvaru, točnije Pitvama u općini Jelsa u jednom će posebnom muzeju tako biti poprilično veselo.

Prije nepunih godinu dana svečano je otvorena obnovljena Vinogradarska zbirka kao i kušaonica vina u muzejskom prostoru u zgradi nekadašnje škole u Pitvama. Bio je to jedan od temeljnih investicijskih programa Muzeja općine Jelsa s ciljem oplemenjivanja muzejske djelatnost, ali i pružanja jednog kvalitetnog sadržaja kojeg zajednica može uživati cijele godine.

Foto: Vedran Jelić

Nakon gotovo godinu dana rada ove zbirke, Noć muzeja 2024. prilika je da se u intimnom ozračju zime na otoku, lokalna publika osvrne na dosadašnji rad i pozdravi buduće projekte. Posjetitelji će moći razgledati stalni postav uz stručno kustosko vodstvo i kušati vina hvarskih proizvođača uz priču o kulturno-povijesnom značaju vinogradarstva i vinarstva ovog otoka.

Hvarani se vole pohvaliti kako vino za njih nije samo piće već materijalizacija i izraz kontinuiteta vinogradarske tradicije težaka, koji su stoljećima
motikon i maškinom šutke stvarali otok vina!

Uz vino ide i kino pa će tako Noć muzeja u Pitvama i općini Jelsi zatvoriti pobjednički film Sundance festivala 2021. godine Košnica, Blerte Basholli.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.