2 min. čitanja

VIDEO Zbog velike mrlje Zadrani nepovjerljivi prema gradu i investitoru

VIDEO Zbog velike mrlje Zadrani nepovjerljivi prema gradu i investitoru
Foto: Čitateljica

ZADAR - Nakon aktiviranja gradilišta luksuznog Hyatt hotela, u zadarskoj luci zamutilo se more. Zamućenje ispred zgrade Maraske krenulo je uz obalu, ali se počelo širiti u uvalu Jazine.

Zbog radova na gradilištu budućeg Hyatt hotela Maraska, morska i podzemna voda zajedno sa zemljanim materijalom ispuštaju se u more preko postojećeg sustava za odvodnju oborinske vode zgrade.

Video: Zadarski.hr

Investitor, Doğuş grupa, najavio je moguće zamućenje mora i o tome obavijestio sve relevantne institucije grada.

- S tim da je prije toga napravio analizu te vode preko Zavoda za javno zdravstvo koja je pokazala da je to čisto more i voda izmiješani sa česticama prašine, kazao je za HRT Grgo Peronja, direktor Odvodnje d.o.o. u Zadru.

- Mrlja je duga 200 i široka 50 metara. Prema prvim spoznajama ne predstavlja opasnost za biljni i životinjski svijet u moru, dodaje Peronja.

Obavijest investitora, Grad očito nije dovoljno dobro prenio građanima. Pogled iz zraka sve otkriva. Onog trenutka kada su iskopi na temelju došli do razine mora, došlo je do problema.

- Pošto je tu prisutna veća količina podzemnih voda i mora prilikom iskopa dolazi do trešnje terena i miješanja s morem - istaknuo je Peronja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

GOLEMA MRLJA More oko Zadra u potpunosti promijenilo boju, tvrtka koja gradi hotel: “Bit će ovako do 1. svibnja!”
U blizini gradilišta hotela kod zgrade bivše Maraske, more je jutros osvanulo u smeđoj boji. - Kad drugi uređuju i grade onda je normalno da se i ovo događa s morem. Što će tek biti kad okrene struja pa sve bude nosilo prema plažama na Uskoku, Boriku i
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.