1 min. čitanja

VIDEO Usred Atlantika buknuo požar na brodu koji je prevozio luksuzne automobile

VIDEO Usred Atlantika buknuo požar na brodu koji je prevozio luksuzne automobile
Foto: Screenshot/Instagram

Teretni brod koji se u srijedu navečer zapalio u blizini obale Azora usred Atlantika prevozio je automobile Volkswagen grupe iz Njemačke u SAD, a među skupocjenim teretom bili su i automobili marke Porsche, Audi, Bentley i Lamborghini.

O kojoj šteti je riječ iz Volkswagena zasad ne govore. Oko 200 metara dug brod Felicity Ace plovio je iz njemačkog Emdena, gdje se nalazi Volkswagenova tvornica, do Davisvillea u američkoj saveznoj državi Rhode Island. Kako je došlo do požara, još se ne zna.

Na brodu su se nalazila 22 člana posade, na sreću nitko nije ozlijeđen i svi su sigurno evakuirani. Iako je požar stavljen pod kontrolu, vatra i dalje tinja.

James Turner, odvjetnik specijaliziran za prekogranične komercijalne i transportne sporove, rekao je za Reuters da su električni kvarovi na brodovima čest uzrok ovakvih požara. Drugi problem su, kaže, električna vozila koja koriste litij-ionske baterije. Ako su se takva vozila zapalila za njihovo gašenje bit će potrebna specijalna vatrogasna oprema, upozorava.

Naglašava i kako su brodovi za prijevoz vozila obično izgrađeni kao parkiralište na više katova i da su zatvoreni između svakog kata, što bi moglo ograničiti štetu na teretu.

Na društvenim mrežama objavljena je snimka evakuacije posade sa zapaljenog teretnog broda, a na kojoj se jasno vidi razmjer požara koji je zahvatio brod s luksuznim teretom.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.