1 min. čitanja

VIDEO Ugašen požar na motornoj jahti u Rabu

VIDEO Ugašen požar na motornoj jahti u Rabu
Foto: Radio Rab / Screenshot

RAB - Požar u krmenome dijelu motorne jahte dogodio se u petak, 7. srpnja u rapskoj luci oko 11.30 sati, gdje je ista boravila na vezu u neposrednoj blizini benzinske postaje.

Požar su uočili službenici Lučke ispostave Rab o čemu su izvijestili MRCC Rijeka, službe nadležne za sigurnost plovidbe resornog Ministarstva i Policijsku postaje Rab te isplovili na poziciju nesreće.

Vatrogasci DVD Rab u 12.15 sati požar su lokalizirali u brodskoj strojarnici, požar je u potpunosti ugašen u 12.15 sati, a nakon gašenja požara i dovršetka preliminarnog pregleda brodice, iz LI Rab obustavljena je privremena zabrana obavljanja pomorskog prometa tim dijelom luke.

Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Voditelju havarirane motorne jahte dužine 9,9 metara, talijanske zastave, državljaninu Republike Italije administrativnom provjerom nisu utvrđeni nedostaci propisane brodske dokumentacije i potrebnih uvjerenja te je istome iz nadležnosti Lučke ispostave Rab, naloženo angažirati komercijalni tegalj brodice u luku posebne namjene, ACI Rab, gdje je tijekom jučerašnjeg dana (08.07.2023.) dovršen očevid.

Kao uzrok ove pomorske nesreće službenici rapske Ispostave utvrdili su kvar električnih instalacija u brodskoj strojarnici, čije iskrenje je u kontaktu s benzinskim isparavanjima proizvelo zapaljenje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.